İl Umumi Hıfzıssıhha Toplantısında Yeni Kararlar Alındı

Koronavirüs ile mücadele kapsamında İl Umumi Hıfzıssıhha toplantısında yeni kararlar alındı.

İl Umumi Hıfzıssıhha Toplantısında Yeni Kararlar Alındı

İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, Vali Fahri Meral başkanlığında Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, İl Sağlık Müdürü Dr. Adnan Kurşun, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Türkmen Hacıhaliloğlu, İl Tarım ve Orman Müdürü Abdullah Kaya, Serbest Tabip Op. Dr. Gültekin Akküçük, Eczacı Azime Kağnıcı’nın katılımlarıyla toplandı 
Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen ve koronavirüs ile mücadele kapsamında alınan tedbirlerin değerlendirildiği toplantıda; Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu’nun önerileri, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları ile İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge doğrultusunda 65 yaş ve üzeri, 20 yaş altı vatandaşlar ve berberler ile ilgili kararlar alındı.
Toplantıda özellikle 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız 10 Mayıs Pazar, 14 yaş altı çocuklar 13 Mayıs 2020 Çarşamba ve 15-20 yaş arasındaki gençler 13 Mayıs 2020 Cuma günü dışarı çıkacağı için 11.00-15.00 saatleri arasında (diğer vatandaşlarımız ile risk grubunda bulunan 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın karşı karşıya kalmaları halinde oluşabilecek riski azaltmak adına) anılan grupların dışında kalan vatandaşların gönüllü olarak evlerinden çıkmamaları istendi.
Vali Fahri Meral, alınan kararların etkinliği ve il genelinde uygulanmasının son derece önemli olduğunun altını çizerek, alınan tedbirler doğrultusunda Karaman genelinde sürecin iyiye doğru gittiğini ve bu sürecin tamamen atlatılabilmesi için kurallara uyum ile birlikte zaman ve sabır gerektiğini ifade etti. Alınan tedbir ve önlemlere vatandaşlarımızın hassasiyet ve titizlikle uymasının sürecin daha sağlıklı atlatılması adına önemli olduğunu dile getiren Vali Meral, yayınlanan genelge doğrultusunda açılması kararlaştırılan bazı işyerleri ile ilgili tedbirlerin uygulanması için ilgili kurumlar tarafından denetimlerin aralıksız yapılması konusunda uyarılarda bulundu.
Alınan tedbirlerle birlikte kuralların gevşetilmemesi gerektiği ifade edilen toplantıda, vatandaşların, baharın gelmesi ve havaların ısınmasıyla birlikte rehavete kapılarak kendi sağlıklarını ve toplum sağlığını riske atacak davranışlardan özellikle kaçınmaları ve yaşanan bu zorlu süreçte zorunlu olmadıkça evlerinden çıkmamaları gerektiği ifade edildi. 
Koronavirüs salgınında ikinci bir aşama olan “kontrollü sosyal yaşam" dönemine girildiğini ifade eden Vali Meral, “yaşanan bu süreçte belirlenen kurallara riayet ederek sosyal mesafe ve maske kullanımı konusunda tüm Karamanlı hemşehrilerimin duyarlılık göstereceğine inanıyor ve herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Toplantı görüş ve temennilerle sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284