Ilahiyatçi Yazar Resit Haylamaz Karaman’da Efendimizi Anlatti

Kaynak Kültür Yayin Grubu Genel Yayin Yönetmeni ve Ilahiyatçi Yazar Resit Haylamaz, Peygamber Efendimiz döneminde yasanan hayatin neticesinde ortaya çikan güzelliklerin günümüzde müsahede edilebilmesi için ona göre hareket edilmesi gerektigini söyledi

Ilahiyatçi Yazar Resit Haylamaz Karaman’da Efendimizi Anlatti
Karaman Kestane Cami Imam Hatibi Mustafa Özok’in Kurani Kerim tilaveti ile baslayan program Demosan Otel Konferans Salonu’nda yapildi.
Karaman Egitim Gönüllüleri Dernegi tarafindan düzenlenen Kutlu Dogum programina konusmaci olarak katilan Haylamaz, Asr-i Saadet döneminde Peygamber Efendimizin (s.a.s) yasadigi 23 yilin, kiyamete kadar yasanmasi muhtemel bütün sorunlarin cevabini ihtiva eden zenginlikte oldugunu söyledi. Haylamaz, “Efendimizin (s.a.s) hangi yönüne baksak bugünümüz açisindan en çok ihtiyaç duydugumuz bir hayat oldugunu görüyoruz. Sadece bizim yapmamiz gereken onun çözüm adina attigi adimlari görmek, bilmek ve günümüzü de iyi okuyarak günün problemlerini iyi kesfederek bugünkü problemleri çözme adina medeni bir metotla kollari sivamaktir.” Dedi.
Bugün birçok sikintinin efendimizi layikiyla taniyip, onun yasantisi rehber edinilmedigi için yasandigini belirten Haylamaz, ‘‘Efendimiz (SAS) herkes ile diyalog içerisinde idi. Kendisine yillarca düsmanlik edenleri bile kazanabilmek için çok büyük bir gayret sarf etti. Hiç bir zaman, hatta en caninin yandigi zamanlarda bile stratejisinden taviz vermedi’’ dedi.
Efendimiz herkesi kazanmaya kendisini adadi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284