Ilimiz Dev Bir Organizasyona Ev Sahipligi Yapmaya Hazirlaniyor

Türkiye Satranç Federasyonu, 19–25 Nisan tarihleri arasinda düzenlenecek Türkiye Çocuk ve Yildizlar Satranç Ligi final maçlarinin yapilacagi olarak Karaman’i tercih etti.

Ilimiz Dev Bir Organizasyona Ev Sahipligi Yapmaya Hazirlaniyor

Sampiyona için Karaman’a 650 sporcu ile birlikte antrenör, yönetici ve sporcularin aileleriyle birlikte yaklasik bin kisilik bir grup gelecek.
Karaman’in ev sahipliginde gerçeklestirilecek olan Türkiye Çocuk ve Yildizlar Satranç Ligi final müsabakalariyla ilgili olarak Valilik Toplanti Salonunda bir bilgilendirme toplantisi gerçeklestirildi.
Toplantiya Vali Murat Koca, Belediye Baskani Kamil Ugurlu, Cumhuriyet Bassavcisi M. Kemal Çokdinç, Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Türkiye Satranç Federasyonu Genel Sekreteri Erman Üsküdarli, Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürü Kasim Aydogdu, Milli Egitim Müdürü Asim Sultanoglu, sivil toplum kuruluslarinin temsilcileri ve otel tesislerinin yetkilileri katildi.
Satranç Il Temsilcisi Mustafa Eroglu, satranç sporunun ülkemizdeki ve ilimizdeki konumuyla ilgili olarak verdigi bilgilerde, “Son dönemlerde bazi spor organizasyonlarinin Karaman’da yapilmis olmasi bizler içinde son derece gurur verici bir gelismedir. Çünkü bu tip organizasyonlarin ilimizin tanitimi ve ekonomik getirisi açisindan önemi oldukça fazladir. 19-25 Nisan tarihleri arasinda yaklasik 6 gün sürecek olan Türkiye Çocuk ve Yildizlar Satranç Ligi final maçlarinin ilimizde yapilabilmesi için Türkiye Satranç Federasyonu ile yaptigimiz ön müracaat görüsmeleri olumlu sonuçlanmistir. Bu önemli turnuvanin Karaman’da gerçeklesebilmesi için Türkiye Satranç Federasyonu Il Temsilciligi olarak elimizden gelen çabayi ve hassasiyeti gösterecegimize, Gençlik ve Spor Il Müdürlügümüzün, Turizm ve Kültür Müdürlügümüzün, Belediye Baskanligimiz, Emniyet Müdürlügümüz, üniversitemiz, sivil toplum örgütlerimizle birlikte Valiligimizin de bizlere gereken destegi verecegine inancimiz tamdir. Ilimiz bu turnuvaya her hali ile hazirdir. Göz ardi edilemeyecek tanitim ve ekonomik katkilari ile birlikte bu organizasyon Karaman, Karaman esnafi ve istihdam sahipleri için de ayrica bir kazanç kapisi olacaktir” dedi.
Türkiye Satranç Federasyonu Genel Sekreteri Erman Üsküdarli, bu sampiyonayi üçüncü kez düzenlediklerini belirterek, “Ilkini Antalya’da yaptik. Geçen sene Sehit Kamil Belediyesi’nin destegiyle Gaziantep’te düzenledik. Bu sene de Karaman’da yapmak istiyoruz. Degisik illerde yapmamizin sebebi o ilin sporcularimiz tarafindan taninmasini saglamak. Biliyorsunuz hepimiz bir egitim sürecinden geçiyoruz. Insanlar okuduklari zaman teorik ve pratik bilgi birlestigi zaman çok daha etkili oluyor. Sporcular gittigi yerlerde görerek insanlarla tanisarak bilgileri daha da kalici oluyor. Bu güzel ilde bu organizasyonu yapmamizdaki amaç tamamen Karaman’in tanitimini yapmaktir. Yoksa organizasyonun güçlükleri olabilir. Bu organizasyonda bizim en büyük problem konaklama. Otellerin sayisinin artmasiyla bu tür organizasyonlarin artmasini saglayabiliriz. Otellerin artmasi rekabeti ve kaliteyi de artiracaktir” dedi.
Üsküdarli, sampiyonayla ilgili olarak verdigi bilgide de, “40’in üzerinde ilden takimlar buraya gelecek. Çocuk liginde 11 yas alti sporcular yarisiyor. Takim halinde geliyorlar. 4 sporcu, bir tane yedek ve bir yönetici ile birlikte toplam 6 kisi oluyor. Yildizlar liginde de 12 yas ve 15 grubundan sporcular olacak. Bu final maçlari. Biz illerde bu organizasyonu yaparken bir turnuva sayfasi hazirliyoruz. Ili tanitici. Karaman’da yapacak olursak insallah bunu arzuluyoruz. Karaman’i tanitici bir turnuva sayfasi hazirlayacagiz. Sporcularimiz ille ilgili bilgi sahibi olacak. Sampiyona için Karaman’da yaptigimiz incelemelerde Demosan Otel’in turnuva salonunu uygun bulduk. Konaklamada ise birçok oteli kullanacagiz. Bizim tek sikintimiz ulasim. Çünkü sporcularimizin Otogar’dan alinip otellerine ve turnuvanin yapilacagi alana tasinmasi gerekiyor. Yarisma alaninin hazirlanmasini Federasyonumuz yapacak” dedi.
Vali Murat Koca’da, bu organizasyonun Karaman’da yapilmasi için ne gerekiyorsa yapmaya hazir olduklarini belirtti.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284