İlimiz Kooperatifleri Bölgesel Kooperatifler Zirvesine Katıldı

Türkiye Kooperatifler Fuarının bu yıl Adana ilinde 16-18 Haziran 2021 tarihlerinde Adana TÜYAP Fuar ve Kongre alanında ziyaretçileri ile buluştu. 

İlimiz Kooperatifleri Bölgesel Kooperatifler Zirvesine Katıldı

Ticaret Bakan Yardımcısı Sezai Uçarmak ve Esnaf, Sanatkârlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürü Necmettin Erkan'ın açılışını gerçekleştirdiği bölgesel zirveye 12 İlimizden 95 kooperatifin temsilcisi ve üyeleri katılım sağladı.

İlimizi temsilen zirveye İl Müdürlüğümüze bağlı; S.S. Obruk Süt Ürünleri Üretim ve Pazarlama Kooperatifi, S.S. Karaman Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, S.S. Gala Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi ve S.S Göktepe Doğal Ürünler Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi olmak üzere 4 kooperatifimizin ortakları tarafından üretilen başta, Coğrafi işaret almış Divle Obruk peyniri olmak üzere, erişte, meyve kuruları, reçel ürünleri, acı soslar, koyun yoğurdu, tahin, ceviz, menengiç, nane, sumak, ıhlamur kurusu, çocuk ve büyük kostümleri, çocuk yelekleri, pike takımları yastık kılıfları gibi kooperatif ortaklarının üretmiş oldukları doğal ve yöresel ürünlerin tanıtım ve satışı gerçekleştirildi.

Zirveye katılan kooperatiflerimizin yönetim kurulu başkanları Erdoğan Sağkaya, Ayşegül Özeren, Zülfiye Topal ve Devrim Doğan, Ticaret İl Müdürü Adem Özcan ile birlikte zirvede yer alan stantları gezerek kooperatifçilik alanında iyi uygulama örneği olmuş kooperatif temsilcileri, perakende sektörünün temsilcileriyle, e-ticaret temsilcileri ve yurt içinden gelen alım heyetleriyle görüşmelerde bulundular. Yoğun ilgi gören standa Ticaret Bakan Yardımcısı Sezai Uçarmak ve Esnaf, Sanatkârlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürü Necmettin Erkan, kooperatifin yapmış olduğu başarılı çalışmalardan dolayı kutlanarak memnuniyetlerini dile getirdiler.

Zirve ile ilgili değerlendirmede bulunan İl Müdürü Adem Özcan,  zirvede yer alan kooperatiflerimizin İlimizin tanıtımına katkıda bulunulduğu belirterek kooperatiflerimiz, bu organizasyonla yeni pazar imkânlarına ulaşarak ürettikleri yöresel ve doğal ürünler ile İlimiz ekonomisine katma değer oluşturacaklardır dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284