Ilimizde 3 Bin 400 Kisinin Gelir Testi Tamamlandi

Sosyal güvencesi olmayan vatandaslarin genel saglik sigortasindan yararlanmak için baslatilan ve Genel Saglik Sigortasi kapsaminda gelir testi yaptirmasi gereken yesil kartli ve Sosyal Güvenlik Kurumu’na kayitli olmayan vatandaslarin Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Vakfi’na basvurulari devam ediyor.

Ilimizde 3 Bin 400 Kisinin Gelir Testi Tamamlandi
SGK’da kaydi olmayan ve gelir testi yaptirmasi uyarisiyla adresine tebligat gönderilen vatandaslar tebligatin ellerine ulastigi tarihten itibaren 1 ay içerisinde gelir testini Vakfa gelerek yaptirmasi gerekiyor.
Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Vakfi Müdürü Hamdi Pehlivan Ocak ayi basinda baslayan süre içerisinde bugüne kadar 4 bin 500 kisinin basvuru yaparak gelir tespiti yaptirdigini belirterek, “Bunlardan 3 bin 400 civarindaki vatandaslarimiz gelir tespitlerini tamamlayip ilgili kuruma gönderdik. Hazir durumda bekleyen magdur vatandasimiz da kalmadi. Özellikle bunlar neticelendirilirken gelir durumu daha düsük olan vatandaslarimizin incelemesini daha çabuk bir sekilde herhangi magduriyet yasanmamasi için onlarin islemlerine öncelik verdik” dedi.
Pehlivan, bundan sonraki sürecinin yesil kart vizesi devam eden vatandaslarin vize süresi bitmeden bir ay önce Vakfa gelerek gelir tespiti için basvuru yapmalari gerektigini söyleyerek, “Vatandasimiz basvurulari vize süreleri bitmeden yaparlarsa hem islemlerin uzamasindan dolayi herhangi bir magduriyet yasamazlar. Bugüne kadar hiçbir sosyal güvencesi olmayan bin 500 kisi müracaat ederek gelir tespitini yaptirarak genel saglik sigortasi kapsamina alindi” diye konustu.
Pehlivan, ayrica Genel Müdürlük tarafindan esi vefat eden ve hiçbir maddi geliri bulunmayan dul bayanlara da maas baglanacagini bu konuyla ilgili olarak çalismalarin devam ettigini sözlerine ekledi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284