İlimizde 7'den 70'e Cumhuriyet Coşkusu

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı yurt genelinde olduğu gibi ilimizde de coşkuyla kutlandı.

İlimizde 7'den 70'e Cumhuriyet Coşkusu

28 Ekim 2019 Pazartesi günü Atatürk Anıtına çelenk konmasıyla başlayan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Karaman Valisi Fahri Meral’in tebrikleri kabulü ve daha sonrasında Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda gerçekleştirilen çeşitli etkinliklerle kutlandı. 
Saat 10’da Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda başlayan kutlamalar Vali Fahri Meral ve Belediye Başkanı Savaş Kalaycı’nın öğrencilerin ve vatandaşların bayramını kutlamasıyla başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından bir konuşma yapan Vali Meral, “19 Mayıs 1919'da Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkarak başlattığı Milli Mücadele Türk Milleti'nin inanç ve azmiyle başarıyla sonuçlanmış, 29 Ekim 1923 tarihinde Cumhuriyetin ilanıyla Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurulmuştur. Atatürk'ün Türk Milletinin karakterine ve adetlerine en uygun idare Cumhuriyet idaresidir diyerek ilan ettiği Cumhuriyet, Türk Milletine bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir. Cumhuriyetin tüm değerleriyle gelecek kuşaklara aktarılması ve sonsuza kadar yaşatılması ortak sorumluluğumuzdur. Devlet ve millet olarak elde ettiğimiz her başarıda, bir zamanlar kağnıları başında, yırtık çarıkları ile düşmana karşı savaşan askerlerimize silah ve cephane götüren isimsiz kahramanların, bu vatan uğruna çarpışarak can veren şehitlerimizin ve gazilerimizin kanları olduğunu unutmadan çalışmaya devam edeceğiz. Bu duygularla Cumhuriyetimizin kuruluşunun 96. yıl dönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve İstiklal Savaşı kahramanları olmak üzere bütün şehitlerimizi, gazilerimizi rahmetle şükranla anıyorum” dedi. 
Günün anlam ve önemini belirten konuşmalar sonrasında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle şiir, resim ve kompozisyon dallarında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verilirken program geçit töreniyle sona erdi.  


  

Güncelleme Tarihi: 29 Ekim 2019, 15:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284