Ilimizde Bulunan 16 Bin Yesil Kartlidan 2 Bin 500’ü Gelir Testi Yaptirdi

1 Ocak 2012 tarihinden itibaren yürürlüge giren Genel Saglik Sigortasi kapsamina alinan yesil kart sahibi vatandaslarin yaptirmasi zorunlu olan gelir testi süresi Subat ayi sonuna kadar uzatildi.

Ilimizde Bulunan 16 Bin Yesil Kartlidan 2 Bin 500’ü Gelir Testi Yaptirdi
Sosyal Güvenlik Kurumu tarafindan adres ve telefondan tespit edilen yesil kart sahibi vatandaslara gönderilen tebligin ellerine ulastigi tarihten itibaren Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Vakfi’na gelerek gelir testi yaptirmasi gerekiyor.
Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Vakfi Müdürü Hamdi Pehlivan bu konuyla ilgili olarak verdigi bilgide, “Karaman’da Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan verdigi bilgilere göre 16 bin yesil kartli bulunuyor. Bunlardan 12 bini Karaman merkez, Kazimkarabekir ve Ayranci ilçelerini kapsiyor. Bu vatandaslardan 2 bin 500’ü Vakfimiza gelerek gelir testini yaptirdi. Süre Subat ayi sonuna kadar uzadigi için biz vatandasin taleplerini almaya devam ediyoruz. Basvurularda herhangi bir yigilma ve sikinti yasanmadi. Tüm personelimiz vatandasa en iyi hizmeti verebilmek için canla basla çalisiyor. Diger illerde yasanan sikintilari biz yasamadik” dedi.
Pehlivan, vatandasin yeni kanuna göre yesil kartlarinin elinden alinacagi gibi yanlis bir algiya sahip oldugunu belirterek, “Böyle bir durum söz konusu degil. Vizeleri dolmayan yesil kart sahipleri saglik hizmetinden yararlanmaya devam edecek. Kendilerine Sosyal Güvenlik Kurumu tarafindan gönderilen tebligat ve Genel Saglik Sigortasi kapsamina giren vatandaslar Vakfimiza gelip Gelir Testi yaptirmak zorunda” diye konustu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284