Ilimizde Iki Milyon Kitap Okundu

Il genelinde okuma kültürünü gelistirmek amaciyla Karaman Milli Egitim Müdürlügü tarafindan iki yil önce baslatilan Okuma Zamani projesinin yil sonu finali gerçeklestirildi.

 Ilimizde Iki Milyon Kitap Okundu

Güzel Sanatlar Lisesi Salonunda gerçeklesen programda konusan Il Milli Egitim Müdürü Asim Sultanoglu geçtigimiz egitim ögretim yilinda baslatilan Okuma Zamani projesi ile okunan her kitapla hem maziye hem de istikbale adimlar atarak medeniyetimizi daha yükseklere tasimanin derdinde olundugunu belirtti.

Sultanoglu proje kapsaminda okullarda günlük en az 20 dakikanin kitap okumaya ayrildigini, okullarin kitaplik ve kütüphanelerini zenginlestirmek amaciyla 2014 yilinda 15 bin, 2015 yilinda ise 12 bin kitap dagitimi gerçeklestirildigini ve düzenlenen konferans, yazar bulusmalari ve münazaralarla okuma bilincini artirmaya yönelik faaliyetler yapildigini ifade etti.
Projede, okunan kitap ve sayfa sayisini ölçebilmek amaciyla toplanan veriler sonucunda ilimizde geçen yil kasim - nisan aylari arasi tüm siniflarin aylik okuma oraninin 3,4 kitap; bu yil ise 3,7 kitap seviyesine yükseldigi görüldü. 2 yilin sonunda ilimizde toplamda,  2 milyon 79 bin 171 kitap okundugu sonucuna ulasildi.
Yapilan konusmanin ardindan ögrencilerin röportajlari ile hazirlanan video sunumu sonrasinda bu yil ilimizin okuma birincilerine belge ve ödülleri protokol üyeleri tarafindan verildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284