Ilimizde Uluslararasi Göçmenler Günü Kutlanmaya Baslandi

18 Aralik Uluslararasi Göçmenler Günü nedeniyle Karaman Il Göç Idaresi Müdürlügü heyeti Vali Murat Koca`yi makaminda ziyaret etti.

Ilimizde Uluslararasi Göçmenler Günü Kutlanmaya Baslandi

Valilik Makaminda gerçeklesen ziyarete; Göç Idaresi Il Müdür Vekili Ali Koca ve müdürlük personeli katildi.
Göç Idaresi Il Müdürlügü çalismalari hakkinda Vali Koca'ya bilgiler veren Göç Idaresi Il Müdür Vekili Ali Koca, konusmasinin devaminda; "18 Aralik uluslararasi kamuoyunun dünya çapinda göçmen haklarini tanidigi gün olarak biliniyor. 1997 yilinda Filipinli ve Asyali göçmen organizasyonlari, 18 Aralik gününü Uluslararasi Göçmen Dayanisma Günü olarak kutlamaya basladilar. 18 Aralik'in seçilmesinin sebebi 18 Aralik 1990 günü, BM Genel Kurulu'nun Uluslararasi Göçmen Isçiler ve Ailelerinin Haklarini Koruma Konvansiyonu'nu imzalamasidir. Yine, 18 Aralik günü BM tarafindan resmi olarak 2000 yilinda "Uluslararasi Göçmenler Günü" olarak kabul edildi. Her yil 18 Aralik’ta kutlanan Uluslararasi Göçmenler Günü dünya çapinda göçmenlerin ve yerinden edilmis insanlarin yasamlari ve sorunlari konusundan bir farkindalik olusturmayi hedeflemektedir" dedi.
Vali Murat Koca ziyaretten duydugu memnuniyeti ifade ederken, yaptigi konusmasinda; "Dünyanin en önemli göç rotalarindan biri üzerinde yer alan ülkemiz ve cografyamiz çok büyük göç süreçlerine taniklik ve ev sahipligi yapmistir. Son yillarda bir yandan artan ekonomik gücümüz ve istikrarimiz bir çekim unsuru olustururken, diger yandan yer aldigimiz cografi bölgede devam eden siyasi istikrarsizliklar, ülkemize yönelik göçü tesvik eden bir unsur olarak karsimiza çikmaktadir. Bu vesile ile ülkemizde ve dünyanin her yerinde ana vatanindan kopup çesitli sebeplerle baska memleketlere göç etmek zorunda kalmis göçmenlerin 18 Aralik Dünya Göçmenler Gününü içtenlikle kutluyorum" dedi.
Ziyaret hatira fotografi çekilmesi ile sona erdi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284