Ilk Iftar Sofrasi Kuruldu

Karaman Belediyesi, Ramazan ayinin bereketini vatandaslarimizla paylasmak amaciyla Ramazan Ay’i boyunca farkli mahallelerde kuracak oldugu iftar sofralarinin ilkini; Tapucak Mahallesi’nde kurdu. Iftar sofrasina Tapucak, Koçakdede, Sekiçesme ve Sakabasi Mahalleleri’nde yasayan vatandaslar katildi.

 Ilk Iftar Sofrasi Kuruldu
“Iftar Öncesi Tellalla Çagri”
Iftar vakti öncesi tarihi karakterlere bürünen bir ekip, iftar sofrasinin kurulacagi bölgede ve çevre mahallelerde, tellal esliginde dolasarak mahalle sakinlerini iftar sofrasina ve Karaman Kalesi’ndeki Ramazan etkinliklerine davet ediyor.
“Iftar sofrasina büyük ilgi”
Ramazan ayinin manevi havasini birlikte yasamak isteyen vatandaslar Tapucak Meydani’na kurulan iftar sofrasina büyük ilgi gösterdi. Yemege katilan mahalle sakinleri komsulariyla birlikte ayni sofrada oruç açmanin mutlulugunu yasadi. Çocuklar büyükleriyle farkli bir Ramazan yasamanin keyfini çikardi. Oldukça bereketli geçen ilk yemekte iftar öncesi masalari dolasan Belediye Baskani Ertugrul Çaliskan vatandaslarin Ramazan Ayi’ni kutladi ve sohbet etti.
Aksam ezanin okunmasiyla birlikte oruçlar açildi hep bir agizdan dualar edildi. Ikinci iftar programi ise 02 Temmuz Çarsamba günü Çeltek Mahallesi’ndeki Kemal Reis Ilkögretim Okulu bahçesinde yapilacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284