Imam Hatip Lisesi’nden KMÜ’ye Bir Selam

Karaman Anadolu Imam Hatip Lisesi ögrencileri Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi’ni (KMÜ) ziyaret etti. 128 lise son sinif ögrencisi, Müdür Yardimcisi Adem Sarniçli ve ögretmenleri esliginde “Imam Hatip Lisesi’nden KMÜ’ye Bir Selam” projesi kapsaminda üniversiteyi tanima imkani buldu.

Imam Hatip Lisesi’nden KMÜ’ye Bir Selam

KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen Karaman Anadolu Imam Hatip Lisesi ögrencilerini aralarinda görmekten mutluluk duyduklarini ifade ederek, kendisinin de 1982 yilinda ayni liseden mezun oldugunu belirtti. Gökmen yaptigi konusmada ögrencilere basarinin anahtarinin su bes unsurda sakli oldugunu söyledi: “Hedef belirleme, inanma, istekli olma, çalisma ve vazgeçmeme.”
Ögrencilerin üniversite hakkinda yönelttikleri sorulari yanitlayan Prof. Dr. Sabri Gökmen, “Sizleri en kisa zamanda üniversitemizin bir ferdi olarak görmek istiyoruz.“ dedi. Karaman Anadolu Imam Hatip Lisesi ögrencilerinin sorulari, Egitim Fakültesi ve kurulma asamasinda olan Islami Ilimler Fakültesinin bölümleri üzerinde yogunlasti. Liseli ögrenciler, üniversitenin Basin Yayin ve Halkla Iliskiler personeli esliginde Mühendislik Fakültesi ile Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesinin sinif, laboratuar ve konferans salonlarini gezerek ayrintili bilgiler aldi.
Ögrencilerden Beyza Kanat, beklediklerinin çok ötesinde bir üniversite ile karsilastiklarini dile getirerek, özellikle son teknoloji ekipmanlarla donatilmis laboratuarlardan çok etkilendigini söyledi. Insaat asamasindayken üniversiteyi ziyaret eden Hatice Nur Soysal, “Kisa bir sürede böyle devasa bir yerleske ile karsilasmayi tahmin etmemistim. Emegi geçen herkese tesekkürler.” diye konustu.
Karaman Anadolu Imam Hatip Lisesi Müdür Yardimcisi Adem Sarniçli ziyaretin sonunda tüm üniversite mensuplarini basarilarindan dolayi tebrik ederek Karaman’in yegane üniversitesini daha yakindan tanimak ve bu yil sinava girecek ögrencilerinin tercih oranlarini artirmak amaciyla bu projeyi hayata geçirdiklerini açikladi. Sarniçli, “2012-2013 egitim-ögretim yilinin ikinci döneminde de 11. sinif ögrencilerimize Karaman’in gurur kaynagi olan üniversitemizi ziyaret ettirecegiz.” diye konustu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284