Imam Hatip Okullari’nin Kurulus Yil Dönümü Kutlandi

Imam Hatip Okullari’nin Kurulus Yil Dönümü programi, Il Milli Egitim Müdürü Asim Sultanoglu’nun katilimiyla Piri Reis Kültür Merkezinde gerçeklestirildi.

 Imam Hatip Okullari’nin Kurulus Yil Dönümü Kutlandi

Programa KMÜ Rektörü Sabri Gökmen, daire müdürleri, Maarif Müfettisleri Baskani, Il Milli Egitim Müdür Yardimcilari, sube müdürleri, sivil toplum kuruluslari temsilcileri, okul müdürleri, ögretmen, ögrenciler ve veliler katildi.

Il Milli Egitim Müdürü Asim Sultanoglu programin açis konusmasinda, imam hatip ögrencilerinin ilimde de ileri olmayi dini bir sorumluluk olarak gördügüne deginerek imam hatip ögrencilerinin; Ibn-i Sinalarin, Farabilerin, Birunilerin yetismesini saglayan anlayisi benimsedigini ifade etti.
Konusmasinin devaminda Sultanoglu, “Sekilcilik ve slogandan uzak bir ögreti kültürü ile düsünen, sorgulayan, inancini akliyla bütünlestirmis insanlarin yetismesinin önemi, bugün bir kez daha iyi anlasiliyor. Islam adina Müslüman kardesini vahsice katleden insan, hizmetçisi oldugunu iddia ettigi dinine, en büyük zarari veren kisi haline geliyor. Bu oyunu; dinin bütünlestirici, huzur veren ve barisi saglayan gücünü ortaya çikarmis, imam hatip nesli bozacaktir.” dedi.
Il Müdürü Asim Sultanoglu, Imam Hatip Okullari’nin kurulusunda ve bugünlere gelmesinde emegi geçenlere tesekkür ederek konusmasina son verdi.
Kisa film gösterimi, konusmalar ve siirlerin okunmasiyla devam eden programda, KMÜ Rektörü Sabri Gökmen de bir konusma yapti. Rektör Gökmen, bir imam hatipli olmaktan duydugu gururu ifade ederek “Imam Hatipli Olmak” konusu üzerine dinleyicilerle düsüncelerini paylasti.
Imam Hatip Ortaokulu korosunun seslendirdigi ezgilerin ardindan yarismalarda dereceye giren ögrencilere ödülleri verilerek program son buldu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284