Imam-Hatiplilere `AKADEMI` Yolu Açildi

Imam-Hatiplilerin Polis Akademisi`ne girmesini engelleyen yönetmelik maddesinde degislige gidildi.

Imam-Hatiplilere `AKADEMI` Yolu Açildi

Polis Akademisi Baskanligi Güvenlik Bilimleri Fakültesi Giris ve Egitim-Ögretim Yönetmeligi'nde Degisiklik Yapilmasina Dair Yönetmelik, dün Resmi Gazete'de yayinlanip yürürlüge girdi.
Yeni düzenlemeyle yönetmeligin Polis Akademisi'nin ögrenci kaynaklarini belirleyen 5. maddesinde kritik bir degislige gidildi.
5. maddenin a ve c bentlerindeki 'Polis Koleji mezunlari' ve 'Ilgili devletlerle yapilacak ikili anlasmalara bagli olarak denkligi taninan en az lise ve dengi okul mezunu yabanci uyruklu ögrenciler' hükümleri aynen korundu.
Kritik degisiklikse Imam Hatip Lisesi mezunlarina Polis Akademisi'nin kapisini kapatan (b) bendinde yapildi. Bu benddeki 'Ihtiyaç halinde genel lise, erkek teknik ögretim, kiz teknik ögretim ve ticaret ve turizm ögretimine bagli okul mezunlari' hükmü, 'Ihtiyaç halinde lise ve dengi okullari mezunlari' olarak degistirildi.
Böylece Imam Hatip Lisesi mezunlarinin bu yildan itibaren Polis Akademisi'ne girebilmesinin yolu açilmis oldu.
AKADEMI BASKANI DA IMAM-HATIPLI
Cumhurbaskani Abdullah Gül'ün Anayasa Mahkemesi Üyeligi'ne atadigi Prof. Dr. Zühtü Arslan'dan bosalan Polis Akademisi Baskanligi'na, bir süre önce Basbakan Erdogan'in Istanbul Imam Hatip Lisesi'nden okul arkadasi olan Prof. Dr. Remzi Findikli atanmisti.


Kaynak: Aksam
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284