Insaat Mühendisleri Odasi 61 Yasinda

Insaat Mühendisleri Odasi kurulusunun 61. yilini kutluyor. Odanin kurulusunun yildönümü nedeniyle 19 Aralik Cumartesi aksami Konya Dedeman otel’de bir gece düzenlenecek. Gecede meslekte 25 ve 40. yilini dolduran oda üyelerine plaket verilecek.

Insaat Mühendisleri Odasi 61 Yasinda

1954 yilinda kurulan ve 3 sube ile faaliyet gösteren 1964’de 4 bin 748 üyeye ulasan ve 2015 yilinda 26 sube, 128 temsilcilikle 130 bin üyeyi asan Insaat Mühendisleri Odasi bu yil 95’i devlet, 53’ü Vakif ve özel 5 adette Kibris’ta olmak üzere 153 üniversitenin 53 tanesinde insaat mühendisligi egitimi veriliyor. Her yil 8 bin ögrenci kayit yaptirirken 28 bin insaat mühendisi mezun oluyor.
Insaat Mühendisleri Karaman Oda Baskani Mustafa Çolakoglu, “Kuruldugundan bu yana insan odakli politikalarini merkeze alarak üyelerine hizmet veren insaat mühendisleri büyük bir meslek odasidir. Odamiz her yil oldugu gibi bu yilda geleneksel olarak kurulus yildönümünde meslekte 25 ve 40 yilini tamamlayan üyelere tören düzenlemistir. Tüm subelerde düzenlenen onur yemegi niteliginde olan törenlerde 25. yilini dolduranlara onur belgesi 40. yilini dolduran insaat mühendisi duayenlerimize plaket verilecektir. Onur plaketi yillarin toplami degildir. Yapilarin temelinden baslayarak çatisinin bitimine kadar yasadigimiz yapilarin saglamligini saglayan insaat mühendisleridir. Barajlarimiz köprülerimi demir yollarimizi kara yollarimizi limanlarimizi yapanlar insaat mühendislerimizdir. Içtigimiz sulari temiz kilan ulasimi tasarlayan ve gündelik yasamimizi kolaylastiran ve daha pek çok yapimlarla ilgili islerin yaraticisi insaat mühendisleridir. Yalniz günümüzde insaat mühendisligi için yatirimi ve üretimi el üstünde tutan anlayis yerine spekülasyona kaçak yapilasmaya plansizliga disa bel baglamaya birakilmistir. Bu nedenle kamu ve özel sektör yatirimlarinda ve serbest çalisan mühendislerimize sayginliklari geri verilmelidir. Odamizin onur kurulus yil dönümüz tüm üyelerimize kutlu olsun tüm mühendislerimize önce saglik sihhat basari bereketli bol kazanimlar temenni ederim” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284