İnşaat Ustalarına Mesleki Yeterlilik Eğitimi Verilecek

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında 13 Nisan 2016 tarihinde imzalanan “Yapı Sektöründe Çalışan Meslek Erbaplarının mesleki niteliklerinin geliştirilmesi işbirliği” protokolü çerçevesinde mesleki yeterlilik eğitimi verilecek.

İnşaat Ustalarına Mesleki Yeterlilik Eğitimi Verilecek
Konuyla ilgili olarak Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Dehan Ataner Koçak yaptığı açıklamada, “1 Ocak 2012 tarihinden 1 Ocak 2015 tarihine kadar 384 bin 355 ustaya 521 bin 890 adet geçici ustalık belgesi düzenlenmiş ve bu belgelerin Mesleki Yeterlilik Kurumu Mesleki Yeterlilik Belgesine dönüştürülmesi için son tarih 1 Ocak 2017 olarak belirlenmiştir. Bakanlığımız ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol çerçevesinde yapı sektöründe çalışan meslek erbaplarının mesleki niteliklerinin artırılması, iyi uygulamaların geliştirilmesi ve ürün kalitesinin artırılması amacıyla eğitilerek bilinçlendirilmesi ve bu sayede mesleki yeterlilik belgesi alabilmelerine yardımcı olunması amaçlanıyor. Geçici Ustalık belgesi olanlar internet üzerinden  Genel Müdürlüğümüzün(MHGM) //www.csb.gov.tr/gm/meslekihizmetler/web adresinde bulunan “Ustalık Eğitimi Başvurusu” modülünden (T.C. Kimlik numarası ve Geçici Ustalık Belge numarası ile birlikte) müracaat edebileceklerdir. Başvurusunu internet üzerinden gerçekleştirmeyen veya “Geçici Ustalık Belgesi” olmayanlar, müracaatlarını Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine kimlik bilgileriyle şahsen yapabilirler. Başvurular branşlara göre, en az 12, en çok 30 kişiden oluşan gruplar halinde tasnif edilecektir. Tasnif edilen grupların listesi, kayıtlarının yapılmasını sağlamak üzere Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerince İŞKUR’a bildirecektir. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü; başlatılacak eğitimlerin yerini ve gününü kursiyerlere e-mail, telefon- SMS, “yazılı davet” vb. iletişim yöntemleriyle bildirecektir. Tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde, MYK tarafından yetkilendirilen belgelendirme kuruluşlarının gerçekleştireceği sınavlarda başarılı olan kişilerin 31.12.2017 tarihine kadar belge masrafı ile sınav ücreti, 01.01.2018 tarihinden 31.12.2019 tarihine kadar ise belge masrafının tamamı ile sınav ücretinin yarısı İşsizlik Sigortası Fonundan karşılanacaktır. Sınavlarda başarılı olan adaylara ise “Kişisel Koruyucu Donanımların İşyerlerinde Kullanılması Hakkında Yönetmelik” dikkate alınarak tahsis edilen ödenek ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerince“kurs bitirme belgesi” sahipleri için kişisel koruyucu donanım olarak, iş eldiveni ile ÇŞB logolu baret ve iş yeleği temin ederek ücretsiz dağıtacaktır” dedi.
Başvuru alınacak meslek grupları ise şöyle; Ahşap Kalıpçı, Alçı Levha Uygulayıcısı, Alçı Sıva Uygulayıcısı,  Betonarme Demircisi, Betoncu, Duvarcı, Endüstriyel Boru Montajcısı, Isı Yalıtımcısı, İnşaat Boyacısı, İskele Kurulum Elemanı, Panel Kalıpçı, Seramik Karo Kaplamacısı, Ses Yalıtımcısı, Sıvacı, Su Yalıtımcısı, Tünel Kalıpçısı Yangın Yalıtımcısı

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284