Internet Siteleri Için Flas Düzenleme

Hükümet, Anayasa Mahkemesi’nin Ulastirma Bakani ve TIB Baskani’na sakincali içerigi 4 saat içinde engelleme yetkisi taniyan düzenlemeyi iptal etmesinin ardindan harekete geçti.

 Internet Siteleri Için Flas Düzenleme

Ulastirma, Denizcilik ve Haberlesme Bakani Lütfi Elvan, yeni internet düzenlemesine iliskin, "Anayasamizin 22. maddesine tamamen uygun bir düzenleme, (daha önce çikarilan kanunun) Anayasa Mahkemesinden dönme nedeni, kamu düzeni ve milli güvenlikle ilgili hususlarda daha önceki düzenlemede karar mercini Telekomünikasyon Iletisim Baskanligi olarak koymustuk. Burada bir degisiklik yaptik. Bu konuda karar vermesi gereken 'ilgili bakan ve bakanliktir' diye düsündük. Ben herhangi bir sorun olacagini düsünmüyorum. Tamamiyla Anayasamizin 22. maddesine uygun" dedi.

24 SAAT ERISIM ENGELLENECEK
Yeni düzenlemeyle birlikte, Basbakanlik veya ilgili bakanligin basvurusuyla TIB, mahkeme karari olmadan 24 saat internete erisimi engelleyebilecek. Basbakanlik ya da ilgili bakanlik "Bu kamu düzeni ve milli güvenligi ilgilendiren bir husustur" diyerek durumu Telekomünikasyon Iletisim Baskanligi'na (TIB) bildirilecek. TIB de geçici olarak erisimi engelleyecek. Bu noktada 24 saat içerisinde mahkemeye basvurma zorunlulugu getirilecek. Ve TIB de, böyle bir durumda, erisimi engelledikten sonra hemen, 24 saat içerisinde mahkemeye basvuracak.
NIHAI KARARI MAHKEME VERECEK
Erisim için nihai karari mahkeme tarafindan verilecek. Eger mahkeme, erisimin engellenmesine veya içerigin çikarilmasina karar verirse, erisim engellenecek ya da içerik çikarilacak. Eger mahkeme, "Hayir erisim engellenmesin, içerik de çikarilmasin" derse, o sekilde devam edecek.
PARA CEZASI DA GELECEK
Bakan Elvan, yeni internet düzenlemesine iliskin, "Eger herhangi bir içerik veya yer saglayicisi, mahkeme kararina ragmen içerigin çikarilmasini ve yahut o ilgili bölümün engellenmesini saglamiyorsa 500 bin liraya kadar ceza uygulamasi getirecegiz" dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284