Iptal Edilen Itfaiye Eri Basvurulari 17 Ekim 2011’de Tarihinde Yapilacak

Geçtigimiz aylarda rekor sayida basvuru alan itfaiye erligi basvurulari için müracaatlar Karaman Belediyesi Insan Kaynaklari ve Egitim Müdürlügüne 17 Ekim 2011 Pazartesi günü, saat 08.00`de baslayacak ve saat 17.00 itibari ile sona erecek.

Iptal Edilen Itfaiye Eri Basvurulari 17 Ekim 2011’de Tarihinde Yapilacak
Konuya yönelik olarak yapilan açiklamada “Karaman Belediye Baskanligi bünyesinde 657 Sayili Devlet Memurlari Kanunu kapsaminda istihdam edilmek üzere, 21.10.2006 tarih ve 26326 sayili Resmi Gazete'de yayinlanan Belediye itfaiye Yönetmeligi ile 11.04.2007 tarih ve 26490 sayili Resmi Gazete'de yayinlanarak yürürlüge giren Belediye itfaiye Yönetmeliginde Degisiklik Yapilmasina Dair Yönetmelikte belirtilen hükümler çerçevesinde, 657 sayili Devlet Memurlari Kanununun 48.maddesinin (A) fikrasinda yer alan sartlari tasimak kosuluyla, Belediyemizde bos bulunan asagida sinifi, unvan, derece, sayisi, KPSS puani, egitim durumu belirtilen niteliklerde 21 adet itfaiye Eri kadrolarina personel alimi yapilacaktir. Itfaiye eri basvuru sartlari su sekildedir;
1-Türk vatandasi olmak,
2- itfaiye eri alimi sinavinin yapilacagi tarih itibari ile 30 yasini doldurmamis olmak, (16.11.1981 tarihinden sonra dogmus olmak.)
3- Ortaögretim (lise ve dengi okul) mezunu olmak,
4- Kamu haklarindan mahrum bulunmamak,
5- Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmis olsa bile; kasten islenen bir suçtan dolayi bir yil veya daha fazla süreyle hapis cezasina ya da affa ugramis olsa bile devletin güvenligine karsi suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin isleyisine karsi suçlar, zimmet, irtikâp, rüsvet, hirsizlik, dolandiricilik, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karistirma, edimin ifasina fesat karistirma, suçtan kaynaklanan malvarligi degerlerini aklama veya kaçakçilik suçlarindan mahkûm olmamak.
6- Erkek adaylar için muvazzaf askerlik hizmetini yapmis, tecilli veya muaf olmak,
7- Kalici, bulasici hastaligi olmamak, görevlerini düzenli bir biçimde yapmaya engel olacak bedence ve akilca bir sakatliklari bulunmamak.
8- Saglik açisindan kapali mekan, dar alan ve yükseklik gibi fobisi olmamak kaydiyla itfaiye teskilatinin çalisma sartlarina uygun olmak,
9- Tartilma ve ölçülme aç karnina, soyunuk ve çiplak ayakla olmak kaydiyla erkeklerde en az 1,67 m, kadinlarda en az, 1,60 m boyunda olmak ve boyun 1 metreden fazla olan kismi ile kilosu arasinda (+/?) 10 kg.dan fazla fark olmamak
10- Ögrenci Seçme ve Yerlestirme Merkezi (ÖSYM) tarafindan yapilan 2010 yili Kamu Personeli Seçme Sinavlarina (KPSS) girmis ve KPSSP94 [ortaögretim (lise ve dengi)] puan türünde 70 ve üzeri puan almis olmak. 2010 Yili KPSS sinavinin yapildigi tarih olan 28.11.2010 tarihinden önce önlisans veya lisans mezunu olan adaylarin basvurulari degerlendirmeye alinmayacaktir.
Sinava basvurular, Karaman Belediye Baskanligi insan Kaynaklari ve Egitim Müdürlügüne, itfaiye eri sinavina girecek adayin, kendisi tarafindan sahsen yapilacaktir. Faks, posta ve internet yolu ile yapilacak müracaatlar kabul edilmeyecektir. Basvuru süresi 17 Ekim 2011 Pazartesi Günü, saat 08.00'de baslayip, saat 17.00'de sona erecektir. Adaylardan basvuru sirasinda istenilen belgeler;
1- Aday tarafindan doldurulacak olan is Basvuru Formu: Bos is Basvuru Formu örnegi Karaman Belediyesi insan Kaynaklari ve Egitim Müdürlügünden temin edilecek veya www.karaman.bel.tr adresinden indirilecektir.
2- KPSS Sonuç Belgesi örnegi fotokopisi,
3- TC Kimlik No’lu Nüfus Cüzdani fotokopisi,
4- Ortaögretim (lise ve dengi okul) diploma fotokopisi,
5- 2 adet yeni çekilmis vesikalik fotograf, (1 adedi basvuru formuna yapistiracaktir.)
6- is Basvuru Formundaki boy kilo tespiti her hangi bir saglik kurulusu tarafindan onaylanmis olacaktir, Is talep formundaki boy kilo tespit onayi olmayan adaylar degerlendirilmeye alinmayacaktir.
7- Is Talep Formu'nu eksik dolduran ve yanlis beyanda bulunan, imzasiz teslim edenler degerlendirmeye alinmayacaktir.
Itfaiye Erligine basvuran ve basvuru sartlarini tasiyan adaylardan, ilan edilen kadrolar için KPSS puani en yüksek adaydan baslanmak üzere 3 kati aday sinava çagrilacak olup, sinava çagrilacaklarin listesi www.karaman.bel.tr internet sitesinden yayinlanacaktir Sinava çagrilan adaylar için Sinava Giris Belgesi düzenlenecektir. T.C. Kimlik Kartlarini ibraz etmek üzere Sinava Giris Belgeleri mesai saatleri içinde Karaman Belediyesi insan Kaynaklari ve Egitim Müdürlügünden alinacaktir. Sinava katilmayacak adaylara herhangi bir bildirimde bulunulmayacaktir.
Sinav Karaman Belediye Baskanligi Hizmet Binasi'nda 16 Kasim 2011 Çarsamba günü saat: 09.00'da sözlü sinav olarak baslayacak, sinava çagrilan adaylarin tamami bitirilmedigi takdirde, takip eden tarihlerde sinava devam edilecektir. Sözlü sinav bittikten sonra dayaniklilik testi, Karaman Belediyesi itfaiye Müdürlügünde yapilacaktir. Dayaniklilik testi için adaylar yanlarinda esofman ve spor ayakkabisi getireceklerdir. Adaylar Sinava Giris Belgesi ile birlikte kimlik tespitinde kullanmak üzere T.C. Kimlik No’lu Nüfus Cüzdanini yanlarinda bulunduracak ve sözlü sinava girerken Sinava Giris Belgesini Sinav Komisyonuna teslim edeceklerdir.
Sinav Konusu (Mülakat):
1- Türkiye Cumhuriyeti Anayasasi
2- Atatürk ilkeleri ve Inkilâp Tarihi
3- 657 Sayili Devlet Memurlari Kanunu
4-Mahalli idareler ile ilgili Temel Mevzuat
5- Belediye itfaiye Yönetmeliginin 16. maddesinin ö.bendi geregi dayaniklilik testi,
Sözlü sinav, Sinav Komisyonu tarafindan mülakat seklinde yapilacaktir. Adaylarin bu sinava alinmalari alfabetik soyadi sirasina göre yapilacaktir. Basari notu sözlü sinavda alinan nottur. Sözlü Sinav Komisyonu, sinav sonuçlarini sözlü sinavda en yüksek not alandan baslayarak siralandirmak suretiyle bir liste haline getirip imzalayacaktir. Sözlü sinavinda basarili olabilmek için 100 üzerinden en az 70 puan almak gerekir. Sözlü sinav komisyonu, sinava giren adaylari dayaniklilik testi dâhil olmak üzere, bu Yönetmelikte atanma için öngörülen genel ve özel sartlari tasiyip tasimadiklari açisindan degerlendirir. Sinav ilaninda belirtilen kadro sayisi kadar aday, komisyonca belirlenen sözlü sinav listesindeki basari siralamasina göre sinavin bitis tarihi takiben ikinci isgünü içerisinde, liste halinde Karaman Belediyesi ilan panolari ile www.karaman.bel.tr internet adresinden ilan edilecektir. Sinav sonuçlari kazanan adaylara da ayrica yazili olarak teblig edilecektir Bu tebligatta sözlü sinavda basarili olan adaylarin atanmasi için gerekli belgeler ve islemler ile bunlarin belediyeye teslimi için taninan süre belirtilir. Sinav ilaninda belirtilen kadro sayisi kadar asil, yarisi kadar yedek üye belirlenecektir Sinavi Kazanan adaylardan süresi içinde, atanmasi için gerekli belge ve islemleri tamamlamayanlarin, eksik ve yanlis beyanda bulunarak görevine baslayamayanlarin yerine yedek adaylar arasindan basari sirasina göre atama yapilacaktir. Sinav Komisyonu; sinav sonunda personel alimi için ilana çiktigi kadrolarda, basari puanlarini düsük buldugu veya yeterli bulmadigi ya da taleplerde aranan kriterlerin mevcut olmadigi takdirde sinav duyurusunda ilan edilenlerin bir kismini ya da hiçbirini alip almama hakkina sahiptir. Basvuru ve islemler sirasinda gerçege aykiri beyanda bulundugu veya herhangi bir sekilde gerçegi sakladigi tespit edilenlerin sinavlari geçersiz sayilir ve bunlarin atamalari yapilmaz. Bu gibi durumlari tespit edilenlerin atamalari yapilmis olsa dahi atamalari iptal edilir. Bu kisiler hiçbir hak iddia edemezler ve haklarinda Cumhuriyet Savciligina suç duyurusunda bulunulur.”denildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284