Is Ve Sosyal Güvenlik Hukuku Avukatlara Anlatildi

Türkiye Barolar Birligi Egitim Merkezi tarafindan düzenlenen Meslek içi egitim seminerlerinin ikinci dönem toplantisi Karaman’da yapildi.

Is Ve Sosyal Güvenlik Hukuku Avukatlara Anlatildi

Demosan Otel’de Baro Baskanliginin ev sahipliginde gerçeklestirilen ve Is ve Sosyal Güvenlik Hukuku konulu seminere konusmaci olarak Istanbul Ticaret Üniversitesi Hukuk Fakültesi ögretim üyesi Prof. Dr. Emin Zeytinoglu seminer sorumlusu Türkiye Barolar Birligi Egitim Merkezi Yönetim Kurulu üyesi Av. Yusuf Akbas ile ilimiz barosuna kayitli avukatlar katildi.
Toplantinin açilis konusmasini yapan Baro Baskani Oktay Yilmaz, Is hukuku kanunun önemli bir konu olmasi nedeniyle böyle bir seminer düzenleyerek meslektaslarini bilgilendirmek istediklerini söyledi.
Seminerin konusmacisi Prof. Dr. Emin Zeytinoglu, çalisma alaninin Istanbul olmasina karsin Karaman’i da az çok bildigini belirterek, “Ben bundan 20 yil önce Ermenek’te 1.5 yil Garnizon Komutanligi yaptim. Ve görev yaptigim süre sonunda 20 yil boyunca Ermenek benim rüyalarima girdi. Neden mi rüyalarima girdi Ermenek çünkü burasi dünyanin en güzel yerlerinden biridir. Ermenek’le çok büyük bir gönül bagim vardir. Dolayisiyla otomatikman Ermenek’in annesi Karaman’i da seviyorum” dedi.
Zeytinoglu, “Insan haklarina saygili bir devlet olmaya çabaliyoruz. Olduk mu herkesin kendi takdiridir. Insan haklarina saygili bir devlet olmak için anayasa bir takim ilkeler koymus. Türkiye’yi bir masa olarak düsünün. Bu masanin ayaklari var bes tane. Masa üzerinde de tabak, çatal, biçak var. Türkiye masa olursa üzerindeki çatal, biçak da biz oluruz. Masanin ayaklarindan bir tanesi kirildigi zaman yukaridakiler tek tek asagi düser. Ne olur burada bizim demek ki ayaklari tutmamiz lazim ki, yukarida çatal biçaklarin düsmesini önlemis oluruz. Bu ayaklardan bir tanesi sosyal devlet. Yani devlet babanin bes parmagi ayni degil. Bu bes parmak ayni olmadigi için devlet babanin bunlari ekonomik açidan yaklastirma amaci var. Simdi sosyal devlet ilkesinde isçiyi koruyoruz. Burada bu pozitif ayrimcilikta esasta ne diyor anayasa ayrimcilik yapmak yasaktir. Ama pozitif ayrimcilik geçerli. Isçiyi koruyacagiz. Is hukukundaki bütün taniklar yalancidir ve is hukuku sistemi tanik üzerine kurulur. Yani is hukukunda objektif kurallara uygun olarak sonuç çikmaz. Is hukuku ticaret hukuku degildir. Kagida bakmaz. 10 sene evvel isten çikmis adam geldimiydi agzinin içindesiniz. Is hukuku zor bir konu. Fakat sadece is hukuku açisindan konusmuyorum. Müvekkilleriniz de yalancidir. Isiniz zor ama avukatlik çok güzel bir meslektir. Dünyaya bir kere daha gelsem yine avukat olurdum” dedi.
Zeytinoglu, ise iade sistemine de deginerek, bu sistemin kisinin issiz kalmasini korku yoluyla engellemeye çalisan bir sistem oldugunu vurguladi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284