Isaret Dili Ile Klip Çektiler

Karaman`da hiç bir engelleri olmamasina ragmen engellilere yardimci olmak amaciyla isaret dili ögrenen bir grup kursiyer, engellilerin sesi olabilmek için isaret dili ile sarki yapip, bir de klip çekti.

Isaret Dili Ile Klip Çektiler

Karaman'da hiç bir engelleri olmamasina ragmen engellilere yardimci olmak amaciyla isaret dili ögrenen bir grup kursiyer, engellilerin sesi olabilmek için isaret dili ile sarki yapip, bir de klip çekti.

Degisik meslek guruplarindan bir grup kisi, Karaman Halk Egitim Merkezi'ne isaret dili ögrenmek için basvurdu. Gruptakilerin istegi üzerine yetkililer, Halk Egitim Merkezi'nde toplam 120 saatlik isaret dili kursu açti.
Kursiyerler, kurs devam ederken engellilerin sesini duyurabilmek için isaret dili ile bir sarki yapabilmek için çalismaya basladi.
Pop müzik sanatçisi Yalin'in seslendirdigi, "Meleklerin sözü var" isimli sarkiyi bölüm bölüm isaret dili ile anlatan kursiyerlerin, bu çalismasi kamera ile de kaydedildi. Görüntüler, daha sonra montajlanarak klip haline getirildi.
Isaret Dili Kursu Usta Ögreticisi Arzu Hazar, AA muhabirine yaptigi açiklamada, isitme engellilerin karsilastiklari sorunlari en aza indirmek için çalistiklarini, engelli olmayan kisilerin de isaret dili ögrenmek için basvuruda bulunmasini memnuniyetle karsiladiklarini söyledi.
Toplam 120 saat süren kursta kursiyerlerin isitme dilini ögrendiklerini ifade eden Hazar, sunlari kaydetti:
"Bu kursta kursiyerlerimiz tam olarak olmasa da bir isitme engelli vatandasa yardimci olacak kadar isaret dili hakkinda bilgi sahibi oluyorlar. Isaret diliyle bir de sarki seslendirerek, isitme engellilerin aslinda engelli olmadigini topluma duyurmak için bir klip hazirlamaya karar verdik. Her arkadasimiz sarkinin bir misrasini isaret dili ile göstermeye çalisti. Bu çalismalari kayit altina alarak montajladiktan sonra birlestirdik. Ortaya bir klip çikti. Belki çok profesyonel degil ama imkanlar dahilinde bir seyler yapmaya çalistik. Bu klibi sosyal medyada paylasacagiz. Insallah izleyenlerin hosuna gider."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284