İşçi TOKİ’lerine Dolmuşlar Ne Zaman Girecek?

Toplu Konut İdaresi tarafından yapımı tamamlanan ve geçtiğimiz Nisan ayında emekli ve dar gelirli vatandaşlar için yapılan konutlar hak sahiplerine teslim edilmiş, Haziran ayının 13’ünden itibaren de Organize Sanayi Bölgesi’nde çalışan işçiler tarafından yapılan işçi konutları hak sahiplerine teslim edilmeye başlanmıştı.

İşçi TOKİ’lerine Dolmuşlar Ne Zaman Girecek?

998 konutun bulunduğu alana vatandaşlar Ramazan öncesinde taşınmaya başlamış ancak taşınmayla birlikte sorunlarda beraberinde gelmişti.

Sorunların en başında yer alan ulaşıma ilimiz Belediyesi ilk etapta bir otobüs seferi koyarak çözüm bulmaya çalışırken, 4. TOKİ’de oturan vatandaşlar otobüs seferlerinin yetersizliğinden yakınarak dolmuş hatlarının da yolcu taşımacılığına başlamasını istediler.

Karaman Belediyesi şuan ilimizde bulunan mevcut 1, 2 ve 3 nolu TOKİ’lere dolmuş hatlarının girmesine müsaade etmiyor ve bu mahallelere ulaşımı Belediye otobüsleriyle sağlıyor. Ancak otobüs saatlerinin denk gelmemesinden şikayet eden vatandaşlar dolmuş hatlarının da TOKİ’lere girmesi gerektiğini belirterek, “Bizler 4. TOKİ olarak bilinen işçi ve emekli konutlarının bulunduğu bölgeye bayram öncesinde taşındık. Ancak yeni bir yerleşim alanı olduğu için bakkal veya market yok. Ramazan ayında TOKİ tarafından yapılan mescit ibadete açılmadığı için ne vakit nede teravih namazlarına gidebildik. Bunların yanında bizim en büyük sorunumuz ulaşım. Hergün burada yaşayan birçok insan işine gidebilmek için neredeyse 10 kilometre yol yürüyüp dolmuşlara binmek zorunda kalıyor. Belediye 8 Nolu otobüs hattını TOKİ’den geçirmeye başladı ancak o otobüsünde saatleri çoğumuza uymuyor. Duyduğum kadarıyla Belediye 10 Nolu otobüsünü de TOKİ’ye yönlendirmiş. Ancak dediğimiz gibi biz dolmuş hatlarının da evlerimizin olduğu güzergahtan geçmesini istiyoruz” dediler.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284