Isgücü Piyasasinin Fotografi Çekilecek

Il Istihdam ve Mesleki Egitim Kurulu Vali Murat Koca’nin baskanliginda toplandi.

Isgücü Piyasasinin Fotografi Çekilecek

Valilik Toplanti Salonunda gerçeklestirilen toplantiya Il Özel Idaresi Genel Sekreteri M. Salih Baldiz ve Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Mustafa Toktay’in yani sira Çalisma ve Is Kurumu Il Müdürü Kenan Ates, Il Milli Egitim Müdürü Asim Sultanoglu, Il Ticaret Müdür Vekili Yusuf ARI, Il Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdür Vekili Vehbi Konarli, Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi Ögretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Murat Bay, KOSGEB Il Hizmet Merkezi Müdürü Mevlüt Tavsan, Esnaf ve Sanatkârlar Odalari Birligi Yönetim Kurulu Baskan V. Bekir Sager, Türk-Is Konfederasyonu Il Temsilcisi Selahaddin Kurt ve diger kamu kurum ve kuruluslari temsilcileri katildi.
Ilimizde istihdam ve mesleki egitim ile ilgili kamu kurumlari, sivil toplum örgütleri, özel sektör temsilcilerinin istihdam ve mesleki egitim ile ilgili olarak bir araya gelip istihdam ve mesleki egitim konularinda uygulamaya dönük kararlar aldiklari Il Istihdam ve Mesleki Egitim Kurulu toplantilari yilda dört kez yapiliyor.
Toplantida bir önceki toplantida alinan kararlarin gerçeklesme durumu hakkinda ISKUR Il Müdürü Kenan Ates ve ilgili kararin gerçeklesmesinden sorumlu kurul üyeleri tarafindan Kurul üyelerine bilgi verildi.
2013 yilinin ilk üç ayina ait istihdam faaliyetleri ile ISKUR personeli Is ve Meslek Danismanlari tarafindan meslek danismanligi anlaminda Il Milli Egitim Müdürlügü’yle isbirligi halinde gerçeklestirilen okul ziyaretlerinin konusuldugu toplantida engelli istihdami ile ilgili yasanan sorunlar ile 2013 yilinda ortaögretimde açilacak mesleki bölümler görüsüldü.
Bununla birlikte, 2012 yili ilimiz Isgücü Piyasasi Ihtiyaç Analizi Çalismasi (IPA 2012)’nin sonuçlarinin masaya yatirildigi Kurul toplantisinda, 2013 yili ilimiz Isgücü Piyasasi Ihtiyaç Analiz Çalismasi(IPA 2013) hazirliklari gündeme geldi.
Türkiye Is Kurumu Genel Müdürlügü’nün belirleyecegi bir takvimde uygulanacak olan IPA 2013 çalismalari ile ilimiz isgücü piyasasi talep boyutuyla ele alinacaktir. Çalismada Türkiye Istatistik Kurumu tarafindan temin edilen isyeri ziyaret listesinde yer alan ilimizde Sosyal Güvenlik Kurumuna kayitli 10 ve üzeri isçi çalistiran isyerlerine tam sayim usulü ile (anilan isyerlerinin hepsi) randevu alinarak isyeri ziyareti gerçeklestirilecek.
IPA 2013 sayesinde isgücü piyasasinin fotografi çekilecek ve temininde güçlük çekilen meslekler belirlenecek.
IPA 2013 çalismasinin, isyerleri ile yüz yüze yapilacak olan saha arastirmasiyla mevcut durumda isgücü(cinsiyetler ve meslekler bazinda çalisan sayisi), açik is (isgücü talebi) ile veriler derlenecektir. Gelecek dönemde isgücü taleplerinin tahminlesmesine de olanak saglayacak çalisma ile kisaca ‘isgücü piyasasinin fotografi’ çekilmis olacak.
Bu sekilde, 2013 yili ile önümüzdeki yil, hangi meslek edindirme kurslarinin açilacagina isgücü piyasasinin aktüel ihtiyaçlari dogrultusunda cevap vermeye imkân taniyan bir fizibilite çalismasi yapilmis olacak.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284