ISID`e Kaçan Karisini Ariyor

Karaman’da, ayri yasadigi esinden alti gündür haber alamayan Ramazan Bozkurt, karisinin 2 yasindaki oglunu yanina alarak ISID’e kaçtigini iddia etti.

ISID`e Kaçan Karisini Ariyor

Karaman’da, kiz ögrenci yurdunda asçi olarak çalisan Ramazan Bozkurt (27), yedi yil önce Mugla’nin Dalaman ilçesinde tanistigi Hülya Bozkurt (26) ile evlendikten sonra Yigit Alp (2) isminde bir erkek çocuklari oldu. Bozkurt çifti 8 ay önce ayri yasama karari aldi. Ramazan Bozkurt geçen haftadan beri haber alamadigi esinin oglunu alarak ISID’e katildigini ileri sürdü.
Yaklasik 1 yil önce tekrar Dalaman'a yerlestiklerini ve yeniden gittiklerinde is bulamadigini belirten Ramazan Bozkurt, “Esimle ve çocuklarimla mutlu bir aileydik. Ancak esim tekrar Dalaman'a gitmemizi istedi. Ben de kirmayip gittik ve oraya yerlestik. Fakat ben Dalaman'da is bulamadim. Ekonomik sikintilardan dolayi Karaman'a eski isime dönmeye karar verdim. Belli bir müddet Karaman'da kaldiktan sonra çocuklarimi görmeye gittim ve büyük oglum Mehmet Emin'i yanimda getirdim. Iki yasindaki küçük oglumun annesi ile yasamasinin daha dogru oldugunu düsündügüm için onu orada biraktim. Esim ve küçük oglum Dalaman'da kayinvalidemin yanina yerlesmislerdi” dedi.
IKI YASINDAKI OGLUNUN HAYATINDAN ENDISE EDIYOR
Esinin zaman içerisinde düsünce yapisinin degistigini ve Islami örgütlerden bahsetmeye basladigini savunan Bozkurt, konusmasini söyle sürdürdü: “Esim en son orada havaalaninda güvenlik görevlisi olarak çalisiyordu. Esim istemedigim örgütler ve düsünceler içerisine girdiginden dolayi yolumuzu ayirma karari aldik. Yaklasik 8 aydir ayri yasiyoruz. Esim, 6 gün önce küçük oglum Yigit Alp ile kayiplara karisti. Dün aksam telefonda aldigim bilgide esimin ve çocugumun Suriye Rakka'da oldugunu ögrendim. Çocugum için oralarin çok tehlikeli oldugunu biliyorum. Çocugumun hayatindan endise etmekteyim. Buradan devlet büyüklerimize, Basbakanimiza sesleniyorum, çocugumun hayatindan endiseliyim, sizden yardim istiyorum. Esim en son kiz kardesinin yanindan Denizli'den ayrilmis.”
CANLI BOMBA SÜPHESIYLE GÖZALTINA ALINMIS
Esinin geçen nisan ayinda canli bomba süphesiyle gözaltina alindigini kaydeden Bozkurt, "Orada arkadaslarina bahsettigi kadariyla bir Islami cihad pesinde oldugunu, kendisinin bir canli bomba oldugunu, gerektiginde kendisini patlatabilecegini söylemis ve oradaki güvenlik güçleri tarafindan gözaltina alindiktan sonra serbest birakilmis. Ben, yanimda kalan büyük ogluma hem annelik hem babalik yapiyorum. Ama diger küçük oglum su an ne durumda bilmiyorum. Bu beni çok endiselendiriyor” seklinde konustu.
Bozkurt, son olarak esinin en son kendisini arayip Suriye'nin Rakka kentinde oldugunu ve durumlarinin iyi oldugunu söyledigini belirtti.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284