ISKUR Karaman’da Issizleri Mercek Altina Aliyor.

16 Subat–13 Mart 2015 tarihleri arasinda Karaman’da, Is Arayanlarin Beklenti anketi yapilacak.

 ISKUR Karaman’da Issizleri Mercek Altina Aliyor.

Il Istihdam ve Mesleki Egitim Kurulunda alinan karar geregi; ilimizde issizlerin açik isleri kabul etmeme nedenlerinin arastirilmasina yönelik bir arastirma çalismasi yapilacak.

Söz konusu çalisma, Karaman Çalisma ve Is Kurumu Il Müdürlügünce (ISKUR), 16 Subat-13 Mart 2015 tarihleri arasinda ISKUR Hizmet Binasinda “anket çalismasi” seklinde yürütülecek.
Konuyla ilgili olarak ISKUR Il Müdürlügü’nden yapilan açiklamada, “ISKUR Karaman Il Müdürlügünde Türkiye Is Kurumu Genel Müdürlügünden gelen uzman ekibin katilimiyla, 7 Subat Cumartesi günü konuyla ilgili teknik degerlendirme toplantisi yapilan Is Arayanlarin Beklenti Anketi Karaman 2015, konusunda uzman personel ve akademisyenler esliginde 5,5 aylik titiz bir çalismanin sonucu olarak ortaya konmus bir çalismadir. “Is arayanlarin beklentileri” temali çalisma, is arayan ve isini degistirmek isteyenlerin isgücü piyasasindaki beklentilerini ve ise neden girmediklerini ortaya koymayi hedeflemektedir. Çalismanin sonucunda issizlerin açik isleri reddetme nedenleriyle, açik isler ve isgücü piyasasindan beklentileri konusunda oldukça önemli çiktilar elde edilmis olacaktir.  Ilk defa Karaman’da uygulanacak olan ve daha sonra Türkiye genelinde de gerçeklestirilecek olan is arayan beklenti anketi, Cumhuriyet tarihinde bir ilk olmasi ile de ön plana çikmaktadir” dendi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284