İŞKUR  Müdür Vekili Sarıkaya : Bu Kulüpte Engel Yok İş Var

Engelliler haftası kapsamında Karaman Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü V. Şevket Sarıkaya engellileri makamında kabul etti .

İŞKUR  Müdür Vekili Sarıkaya : Bu Kulüpte Engel Yok İş Var

Engellileri dinleyen Sarıkaya , Engelli vatandaşlarımızın önlerindeki engelleri kaldırmaya devam edeceğiz" Engellilerin üretim sürecine dahil edilmesi için Engelli vatandaşlarımızın önlerindeki engelleri kaldırmaya, onlara inanmaya ve yanlarında yer almaya devam edeceğiz. İŞKUR olarak ildeki diğer tüm dinamiklerle işbirliği içerisinde engelli vatandaşlarımızın toplumsal hayata rahatça katılmalarını sağlamayı en önde gelen görevlerimizin başında görmekteyiz”

“Engelli yurttaşlara sahip çıkma sağlıklı bir toplum olmanın gerekliliğidir. Engelli bireylerin sağlık, sosyal yaşam ve istihdam gibi yaşamsal hizmetlerden tam ve eksiksiz bir şekilde yararlanmaları en temel insan hakları olarak görülmelidir. Engelliler ve ailelerinin yaşam kalitelerini artırmak, geleceğe umut ve güvenle bakabilmelerini sağlayacak şartların oluşturulması öncelikli görevlerimiz arasında olduğunu düşünüyoruz.” Çalışma hayatına atılan engellilerin önemli bir insan gücü kaynağı olduğunu belirten İl Müdürü V. Sarıkaya; Engelli kardeşlerimizin çalışma hayatına aktif olarak katılımlarının sağlanması açısından istihdam edilip iş bulmaları, işgücü piyasasında aktif rol alabilmeleri için mesleki eğitimleri ve doğrudan üretim mekanizmalarında görevlendirilmeleri sosyo-ekonomik kalkınmanın bir göstergesidir.” İfadelerine yer verdi.

İŞKUR İl Müdürlüğü bünyesinde dezavantajlı grupların istihdam edilebilirliğini arttırmak amacıyla kurulacak "İş Kulübü" tanıtım faaliyetlerini sürdürüyor. Yakın zamanda tam donanımlı şekilde faaliyete geçirerek halkımızın hizmetine sunacağız.

Kulüp liderleri tarafından engelli vatandaşlarımıza eğitimler verildi. Şube Müdürü Metin Akgül tarafından da İŞKUR tarafından desteklenen Engelli Projeler hakkında bilgilendirme yapıldı. Kendi işini kurmak isteyen vatandaşlarımız için 18 Aralık 2019 tarihine kadar destek başvurularının devam ettiğini ve şuana kadar 18 engelli vatandaşımızın bu projeden faydalandığını bildirdi. İl Müdürü Şevket Sarıkaya, "Bu kulüpte Engel Yok, İş Var" sloganıyla en önemli hizmetlerden birini gerçekleştirdiklerini bildirdi. 

                                       

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284