Issiz Anneye Müjdeli Haber

Kadinin is hayatinda olmasini tesvik eden düzenleme, issiz anneleri sevindirecek.

Issiz Anneye Müjdeli Haber

AK Parti hükümetinin çocuk yapmayi tesvik için yaptigi yeni düzenlemelere bir yenisi daha ekleniyor. Yeni düzenlemede iyi haber issiz annelere gelecek.
Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakanligi ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanligi bu proje için birlikte yola çikiyor.
Kadinin is hayatinda olmasini tesvik eden düzenlemede, ISKUR'dan kurs desteginin yani sira, kurs boyunca ve sonrasindaki is bulma sürecine kadar kres destegi verilecek.
ISKUR, 0-6 yas araliginda çocugu olan ve çalismak isteyen annelere, kurs boyunca kursun içerigine ve süresine göre aylik ücret ödenmesinin yani sira, kurs bittikten sonra da annelerin is bulmasi saglanacak.
ISKUR DEVREYE GIRECEK
ISKUR'un kurs ve is bulma süreci tamamlanincaya kadar, annelerin çocuklarini rahat birakabilecegi alanlar düsünülerek kres destegi yapilacak. Çocuk hizmetlerinin yayginlastirilmasi ve çocuk yoksullugunun önüne geçilmesi amaciyla hazirlanan düzenleme ile issiz anneler, kursa gidip meslek sahibi olacak. Devlet, kurslarda edinilen meslek ile ilgili ise yerlestirilmesi sürecinde de annelerin yaninda olacak. Annelere kurs süreci ve is bulma sürecinde ortalama 6 ay, çocuklarini krese göndermeleri için para yardimi yapilacak.
Rotahaber
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284