Issiz Madencilere Gelir Getirici Uygulanabilir Tarimsal Proje Çalismalari Baslatildi

Ilimize bagli Ermenek ilçesinde 28 Ekim 2014 tarihinde yasanan maden kazasi sonrasinda Vali Murat Koca’nin talimatlari ile 175 madencinin KOP Bölge Kalkinma Idaresi Baskanligi ve Karaman Valiligi nezdindeki KOP Gelir Getirici Tarimsal Projesi için çalisma baslatildi.

 Issiz Madencilere Gelir Getirici Uygulanabilir Tarimsal Proje Çalismalari Baslatildi

Söz konusu çalismalar kapsaminda Ermenek Ilçesi Güneyyurt Beldesinde Ermenek Kaymakami Eyyüp Güngör, Il Gida Tarim ve Hayvancilik Müdür Vekili Mehmet Öztiryaki ve Güneyyurt Belediye Baskani Celil Yagiz ve sehit madencilerimizin yakinlari ile issiz kalan madencilerimizin katildigi bir toplanti yapildi.

Güneyyurt’ta yapilan toplanti sonrasinda Ermenek Ilçesi Ardiçkaya, Gökçekent, Asagiçaglar, Yesilköy, Katranli, Yerbag, Boyalik, Yukariçaglar, Pamuklu köyleri ve Kazanci Beldesi ile Basyayla Ilçesi Bozyaka, Kislaköy ve Üzümlü Köylerindeki maden ocaklarinda çalisan ve issiz kalan 157 isçi ve sehit olan 18 sehit yakini aile birebir görüsmeler yapildi.
13-14 Ocak 2015 tarihlerinde gerçeklestirilen görüsmelerde bölgede uygulanabilecek tarimsal projelerin tespiti için ilgililer ile birlikte “KOP Gelir Getirici Tarimsal Projeler Arastirma Formu” düzenlendi. Ermenek Kaymakamligi ve Il Gida Tarim ve Hayvancilik Müdürlügü’nün birlikte düzenledigi toplantilarda magdur madenciler ve ailelerine yapilabilecek tarimsal desteklemeler ve bu konuda yürütülebilecek projeler hakkinda bilgiler verildi. Madencilerin bu konudaki taleplerinin belirlenmesi için anket çalismalari yapilarak onlarin görüs ve önerileri Il Müdürlügü Teknik ekibi tarafindan alindi.  Alinan bu talepler dogrultusunda uygulanabilir ve gelir artirici seracilik, ahir yapimi ve tadilati, hayvan alimi, çilek ve üzümsü meyveler yetistiriciligi gibi projelerin ilkbahar döneminde hayata geçirilmesi için çalismalara baslandi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284