Istanbul-Konya Yht Seferleri 17 Aralik’ta Basliyor

Istanbul-Konya arasinda Yüksek Hizli Tren seferleri yarin basliyor. Kentler arasinda günde iki sefer düzenlenecek. Yolcular 42.5 liraya seyahat edebilecek.

Istanbul-Konya Yht Seferleri 17 Aralik’ta Basliyor

Ulastirma, Denizcilik ve Haberlesme Bakani Lütfi Elvan, Konya-Istanbul Yüksek Hizli Trenin (YHT), Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan ve Basbakan Ahmet Davutoglu'nun katilacagi törenle yarin seferlerine baslayacagini bildirdi.
Bakan Elvan, yazili açiklamasinda, kavusma günü anlamina gelen "Seb-i Arus" törenleri öncesinde gerçeklestirilecek açilisla Konya ve Istanbul'un birbirine kavusturulacagini ifade etti. Konya-Istanbul arasinda seyahat süresinin mevcut durumda otobüsle 10-11 saat, konvansiyonel trenlerle 13 saat sürdügüne isaret eden Elvan, Konya-Istanbul hattinin açilmasiyla bu sürenin 4 saat 15 dakikaya düsecegini belirtti.
ISTANBUL'DAN KALKIS 7.10 VE 18.30
Konya-Istanbul YHT'nin, konforlu, güvenli, çevreye saygili ve ekonomik olusuyla demiryoluna ilgiyi arttiracagini vurgulayan Elvan, günde 2 gidis 2 dönüs olarak hizmet vermeye baslayacak YHT'lerin Konya'dan 6.10 ve 18.35'te hareket edecegini belirtti. Lütfi Elvan, Istanbul'dan (Pendik) 7.10 ve 18.30 saatlerinde hareket edecek YHT'lerin, Izmit, Arifiye, Bozüyük, Eskisehir ve Konya güzergahinda hizmet verecegini kaydetti. Konya-Istanbul seferlerinin baslamasiyla birlikte YHT'lerin sefer ve hareket saatlerinde yeni düzenleme yapildigini bildiren Bakan Elvan, buna göre; Ankara-Istanbul-Ankara arasinda günlük 10 sefer, Konya-Istanbul-Konya arasinda günlük 4 sefer, Ankara-Konya-Ankara arasinda günlük 14 sefer, Ankara-Eskisehir-Ankara arasinda günlük 8 sefer olmak üzere toplam 36 sefer yapilacagini açikladi.
TAM BILET 85 LIRA
YHT'lerde erken bilet alan yolcularin 42,5 liradan baslayan fiyatlarla seyahat etme imkanina kavusacagini vurgulayan Elvan, "Ekonomi tipinde tam biletle 85 lira, business tipi koltuk tipinde ise tam biletle 119 lira
karsiliginda seyahat edilebilirken; genç, ögretmen, TSK mensubu, 60-64 yas, basin mensubu, gidis-dönüs bileti alan yolcular yüzde 20 indirimli olarak, 7-12 yas arasi ve 65 yas üstü olan yolcular yüzde 50 indirimli olarak hesapli, konforlu, çevre dostu ve güvenli seyahat imkani bulacak" diye konustu. Öte yandan, Konya-Istanbul seferlerinin baslamasi ile birlikte yolcularin Ankara-Istanbul YHT'lerde sunulan "Plus" hizmeti ile tanisacagini ifade eden Elvan, "business" ve "ekonomi' bölümünde seyahat eden yolcularin 15 lira karsiliginda sabah seferlerinde kahvalti, aksam seferlerinde sicak yemek alma imkanina sahip olacagini belirtti.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284