Istanbul’daki Ayrancililardan KGRT’ye Ziyaret

2013 yilinda kurulan ve merkezi Istanbul’da bulunan Karaman Ayranci ve Köyleri Yardimlasma Dernegi Yönetim Kurulu Baskani Rafet Akdas, Yönetim Kurulu üyeleri ve TGRT Belgesel televizyonunda yayinlanan Devr-i Alem Belgesel programi yapimcisi Ismail Kahraman, gazetemizi ziyaret ederek yaptiklari çalismalar konusunda bilgi verdiler.

 Istanbul’daki Ayrancililardan KGRT’ye Ziyaret

Dernek Baskani Rafet Akdas, “3 yil önce kurdugumuz dernegimiz, kuruldugu günden bugüne Istanbul’da ikamet eden hemserilerimize hizmet vermektedir. Bugüne kadar bin 200 kisinin katilimiyla Arabasi ve iftar programlari yaptik.  Bundan sonrada iki büyük programa imza atip Karamanimiz ve Ayrancimizin tanitimi için elimizden gelen gayreti gösterecegiz. 28 Subat’ta Bagcilar Belediyesi Halk Sarayi’nda yaklasik bin kisilik bir Arabasi gecesi düzenleyecegiz. Bu geceye üst düzey bürokratlarimizi da davet ettik. Yine 14 Mart’ta Bagcilar Belediyesi ile ortak organizasyonla 5 bin kisiyi davet edecegimiz Karaman Ayranci ve köyleriyle ilgili hazirlayacagimiz belgesel programinin tanitimini yapacagiz. Karaman’a da bu belgeselin çekimlerini Devr-i Alem Belgesel programi yapimcisi Ismail Kahraman’la birlikte yapmak için geldik. Karaman ve Ayranci’nin tarihi ve kültürel yerlerini belgesel haline getirerek ilimizin ve ilçemizin tanitimini yapmayi amaçliyoruz” dedi.

Akdas, kurulduklari günden beri 800 kisiye iftar, 200 kisiye sahur ikraminda bulunduklarini, ihtiyaç sahibi ailelere gida malzemeleri dagitildigini,  piknik organizasyonu düzenlediklerini, Konexpo Konya-Karaman fuarinda Karaman’in tanitimini yaptiklarini, kutlu dogum haftasinda Peygamberimiz Hz. Muhammed’i anma gecesi düzenlediklerini, Ayranci Hidirellez senliklerine Istanbul’dan otobüs kaldirarak katilim sagladiklarini,  Ermenek’teki elim maden kazasinda sehit olan madenciler için bir anma programi düzenlediklerini de sözlerine ekledi. (Sultan Akbulut)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284