Istanbullu genç Türkçe ve Karaman için 9 web sitesi açti

Istanbul Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyati Bölümü ögrencisi Turgay Karakus, Türkçeye olan ilgisini web sitesine tasidi.

Istanbullu genç Türkçe ve Karaman için 9 web sitesi açti
Karakus, yaptigi açiklamada Türkdilbayrami.com adli sitede Türk Dil Bayrami etkinliklerine yer verdigini söyleyerek Türkçe kelimelerin daha genis anlamda kullanimina destek vermeyi ve Türkçenin Baskenti olmasi yönüyle de Karaman'i tanitmayi amaçladigini belirtti. Karakus, Istanbul Üsküdarli oldugunu dile getirerek hazirladigi web sitesi ile Karaman'in tarihi, kültürel ve cografi güzellikleri ile de tanitmaya çalistigini söyledi. Sitenin hazirlik asamasinda Karaman'i daha yakindan tanima firsati buldugunu da ifade eden Karakus, Karaman Belediyesi'nin almis oldugu Türkçe tabela kullanma kararina da site araciligi ile daha genis ölçekte destek vermeye çalistigini sözlerine ekledi.
Karakus "Türk Dil Bayrami adinda bir sitem oldugunu duyanlar beni Karaman'li saniyor. Karaman'li degilim ama bir Karaman hayrani oldugumu söyleyebilirim. Hayranligim site için Türk Dil Bayrami ile ilgili haber toplarken basladi. Bu sekilde ister istemez Karaman'in kültürel mazisiyle de tanisma imkâni buldum. Tarihimizdeki önemli aktörlerden Mustafa Kemal Atatürk'ün, Piri Reis'in, Kazim Karabekir Pasanin Karaman ile bagini ögrendigimde sasirdim. Bu saskinligim Karaman Kalesi, Taskale antik sehri, Yerköprü Selalesi gibi Karaman'in dogal ve kültürel özelliklerini gördükçe daha da artti. Tüm bu güzellikleri Türk Dil Bayrami vesilesiyle fark ettim. Bu hos bulusmayi baskalari da yasasin diye Türk Dil Bayrami ile iliskili dokuz site daha açtim. Bunlardan Türkdilbayrami.org sitesini tikladiginizda çogu tarih kitabinda Karaman'li olduguna dönük kaydi geçen Yunus Emre karsiliyor sizleri.
Diger bir tanesi dilbayrami.net sitesini tikladiginizda Piri Reis, devaminda turkdilbayramikaraman.org'u tikladiginizda Taskale antik kenti karsiliyor sizleri. Son olarak Karaman'in Türkçenin tanitimi adina yüklendigi sorumluluga deginmekte fayda görüyorum. Bayragi her geçen yil bir sonraki yila daha güçlü bir sekilde ulastirarak devam eden Karaman, 735. Türk Dil Bayrami'nda Yunus Emre Hosgörü sofrasi kurarak bir ilke imza atti. Sevgi dili Türkçe, halka bir adim daha yaklasmis oldu. " dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284