Iste Yerli Insansi Robot!

Konya`da üretilen insansi robot `AKINCI-2` tanitildi. Akinsoft yazilim firmasi tarafindan üretilen insansi robot `AKINCI-2` yürüyor, odaklama yaparak birden fazla nesneyi tanimlayabiliyor.

Iste Yerli Insansi Robot!

Robotik Teknolojiler alaninda yapay zeka ve insansi robotlar üzerine çalismalar yapan Akinsoft yazilim firmasi, kurulusunun 18. yilinda 'AKINCI-2' ismi verilen robotunu tanitti. Türkiye'nin ticari anlamda ilk insansi robotu olan, sorulan sorulara cevap verebilen, matematiksel islemleri kolayca yapabilen, görüntü takibi yapip komutlari yerine getirebilen, insan kas sistemini ve hareketlerini birebir taklit etme yetenegine de sahip durumdaki 'AKINCI-1' isimli robotun ardindan bu kez daha farkli özellikleri tasiyan 'AKINCI-2' üretildi.
Yeni üretilen robot ayaklari üzerinde durabiliyor, yürüyebiliyor, odaklama yaparak birden fazla nesneyi tanimlayabiliyor, disaridan aldigi fiziksel etkilere karsi dengesini koruyabiliyor, bulundugu ortami 3 boyutlu olarak algilayabiliyor, yakininda bulunan kisilere dogru odaklanabiliyor, ellerini kullanarak cisimleri tutup kavrayabiliyor, kendisinden arastirmasi istenen seyleri interneti kullanarak ansiklopedik veri bankalarindan tarayabiliyor ve anlatabiliyor, ses isleme ve kablosuz ag araciligiyla kontrol edilebiliyor ve durumu izlenebiliyor.
65 kilogram ve 1.60 boyunda olan AKINCI-2, gövde üzerinde 26, ellerde 20 eklem olmak üzere toplamda 46 eklemden olusan insansi bir yapiya sahip. Herhangi bir destege bagli olmadan ayaklarinin üzerinde durabilen AKINCI-2, yazilim firmasinin yönetim kurulu baskani Bilgisayar Yüksek Mühendisi Özgür Akin'in verdigi komutlari harfiyen yerine getirerek, enerjisini de üzerinde bulunan lityum-polimer bataryalardan aliyor.
Bu özellikleri sayesinde her sektörde kullanilmasi amaçlanan AKINCI-2'nin, 2015 yilindan sonra her isletmede yerini almasi hedefleniyor.
Haber7
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284