İstekleri de Kendileri Kadar Masum!

Karaman’da yaşları 7 ila 10 arasında değişen çocuklara “2022 yılında bir dileğiniz var mı?” sorduk ve yüz güldüren renkli cevaplar aldık.

İstekleri de Kendileri Kadar Masum!

Yeni yıl denilince akla ilk milli piyango gelse de hepimiz içimizden bir dilek tutarız. 7’den 70 e herkesin bir dileği umudu vardır. Bizlerde her yıl olduğu gibi bu yılda bir şey hayatımızda düzelsin ve olsun isteriz. 2022 bizler gibi çocuklarında hayalini süslüyor. O yüzden Karaman’ın Sesi Gazetesi olarak yaşları 7 ila 10 arasında değişen çocuklara hayallerini ve beklentilerini sorduk. “2022 yılında bir dileğiniz var mı?” sorusunu sorduğumuzda aldığımız cevaplar bizi güldürürken bazıları da hüzünlendirdi.

İçlerinde kızların ve erkeklerin olduğu çocuklara “2022 yılında bir dileğiniz var mı?” sorusunu sorduğumuzda kimileri hayalini, isteğini net bir şekilde söylerken, kimileride düşünüp renkli cevaplar verdi. Cumhuriyet Nihat Arslan İlköğretim Okulu 1/A sınıfı öğrencileri ile yaptığımız röportajda 7 yaşındaki Mobina Nazarı Barbie bebek, Buse Bak Elsalı Mutfak,  Eymen Küçükaydın kumandalı araba, Latif Kerem Memiş Afrika ülkelerine gitmek ve çitaları yakından görmek, Enes Kayra Kurt yarış arabası isterken Burak Ünver, Umut Enes Ünüvar ve Murat Berat Turan’ın ortak istekleri PlayStation oldu.

Çocukların çoğunluğu dilek hakkını oyuncaklardan yana kullansa da Feriştah isimli öğrenci Yunanistan’da olan annesini görmek istediğini söyleyerek hüzünlenmemize ve bu dileğe kocaman bir amin dememize neden oldu. Yaşadığı evin daha da güzel olmasını isteyen Ayşe İncebel, noel baba varsa yakından görmek isteyen Ada Atçeken’in yanı sıra Suzan Su Atçeken sadece yetişkinlerin değil çocuklarında gündeminde olan korona virüsün bir an önce bitmesini istediklerini belirten dileklerini bizlerle paylaştılar.

Çocuklardan aldığımız cevaplara göre, ülkemizde yaşanan maddi ve manevi olaylar en çokta çocuklarımızı etkilemiş olduğunu görüyoruz. KARAMAN’IN SESİ GAZETESİ olarak 2022 yılının sağlık, mutluluk ve huzur getirmesini diliyor, bu güzel dileklerini bizlerle paylaşan miniklerimize teşekkür ediyoruz. Haber: Sezer ARPINAR

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284