İstihdam Garantili Ön Muhasebe Kursu

Pek çok meslekte olduğu gibi serbest muhasebeci mali müşavirlerin dert yandığı ön muhasebe elemanı sorununu ortadan kaldıracak eğitime başvurular devam ediyor.

İstihdam Garantili Ön Muhasebe Kursu

Meslek sahibi olmak isteyenleri 10 günde meslek sahibi yapabileceklerini iddia eden Karaman Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Ali Ankaralı kurs sonunda yapılacak sınavda başarılı olan kursiyerlere muhasebe büroları ve organize sanayi bölgesindeki fabrikalarda 10 günlük iş ve çalışma fırsatı sunulacağını, karşılıklı anlaşmaları durumunda da çalışmaya devam edebilecekleri müjdesini verdi.

Karaman Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Ali Ankaralı “Organize Sanayi bölgesinde faaliyet gösteren firmalar ile mali müşavir meslektaşlarımız kalifiye eleman bulmakta zorlanıyorlar. Çoğu zaman odamızdan ısrarla işi bilen ön muhasebeci talepleri oluyor. Ülkemizdeki %9,7 olan işsizlik oranını aşağılara indirmekte bizimde bir katkımız olsun diye Karaman’daki Ticaret Lisesi, işletme maliye mezunu ayrıca muhasebeye yatkın işsiz gençlere istihdam yaratmak amacı bir eğitim düzenledik. Bu kurslara katılım için yaş şartı aranmamakla birlikte ayrıca eğitimler mesai saatleri dışında 18:30 - 21:30 saatleri arasında yapılacak.”

Kurs için belli sayıda kontenjan ayrıldığını belirten Başkan Ankaralı 30 Eylül 2023 tarihine kadar kayıtların bizzat Karaman Mali Müşavirler odasına yapılması ve bu fırsatın kaçırılmaması gerektiğini söyleyip sözlerine kurs sonunda yapılacak sınavda başarılı olanlara sertifika da verileceğini ekledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284