Istiklal Marsini Güzel Okuma Yarismasi Sonuçlandi

Istiklal Marsini Güzel Okuma Yarismasi muhtesem bir finalle sonuçlandi. Piri Reis Salonunda gerçeklestirilen finale Vali Yardimcisi Muammer Balci, Il Milli Egitim Müdürü Asim Sultanoglu, okul idarecileri, ögretmenler ve ögrenciler katildi.

Istiklal Marsini Güzel Okuma Yarismasi Sonuçlandi

Programda açis konusmasi yapan Il Milli Egitim Müdürü Asim Sultanoglu; okurken büyük hassasiyet gösterilen Istiklal Marsinin bir hayat tarzi olarak benimsenmesi gerektigini belirtti. Sultanoglu, Mehmet Akif Ersoy’un Istiklal Marsinda milletimizin temel degerlerini ve hissiyatini dile getirdigini, bu ilkelerin Istiklal Marsini okurken bir kez daha hatirlanmasi ve bu degerlerimize simsiki sarilarak gelecege umutla bakmamiz gerektigini söyledi.
Istiklal Marsinin yazildigi dönemde imparatorlugun zor sartlarda oldugunu, düsmanin cografyanin her tarafini isgal ettigini ifade eden Il Müdürü: “ Istiklal Marsi, onca yikim, onca aciya ragmen milletimizin gelecege olan ümitlerini, hayallerini, azmini ve direnisini simgeler, Milli Marsimiz, her okundugunda bu duygu ve düsünceleri hatirlamamiz gerekir. Istiklal Marsinin ruhuyla özdeslesen Asimin Nesli, ümit ediyorum ki yetistirdigimiz ögrencilerimiz olacak.” dedi.
Ön elemeleri geçen okullarin ögrencileri, birbirinden güzel gösteriler esliginde Istiklal Marsinin on kitasini okudu.
Yarismanin sonunda
Ortaokullar arasinda
1. Özel Hatun Ilkögretim Okulu - Ahsen Betül Tuncer
2. Özel Basari Ilkögretim Okulu - Ezgi Asçi
3. Sariveliler Civler Ilkögretim Okulu – Rabia Gezgin
Liseler arasinda
1. Karaman Lisesi (Anadolu) - Muhammet Mustafa Ari
2. Akçasehir Lisesi – Müzeyyen Yavuzel
3. Abdullah Tayyar Anadolu Lisesi – Celalettin Çelik
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284