Istiklal Marsinin Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü Kutlandi

12 Mart “Istiklal Marsinin Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü etkinlikleri Vali Murat Koca’nin katildigi bir programla Piri Reis Salonunda gerçeklestirildi.

Istiklal Marsinin Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü Kutlandi

Il Milli Egitim Müdürlügünün hazirladigi, TOKI Anadolu Lisesi’nin sundugu programa Garnizon Komutani Jandarma Albay Selçuk Boz, KMÜ Rektörü Sabri Gökmen, Vali Yardimcilari, daire amirleri, okul idarecileri, ögrenciler ve vatandaslar katildi.
Programda saygi durusu ve Istiklal Marsinin okunmasinin ardindan günün anlam ve önemini belirten konusmalar yapildi. Konusmalarda Istiklal Marsi Sairimiz M.Akif Ersoy’un hayati, yasam felsefesi, milli mücadelesi ile siirlerindeki temel ilkeler anlatildi. Istiklal Marsini güzel okuma yarismasinda birinci olan Özel Gevher Hatun Ilkögretim Okulu ögrencisi Ahsen Betül Tuncer’in Istiklal Marsini okudu.
TOKI Anadolu Lisesi edebiyat ögretmen ve ögrencileri tarafindan sahnelenen “Bir Istiklal Mücadelesi” isimli tiyatro izleyiciler tarafindan büyük begeniyle izlendi.
Tiyatroda, seferberlige giden ögrencilerin ögretmenlerine biraktiklari veda mektubu, savasta teçhizat temin etmek için hazirlanan, üzerinde “bedeli sehitlerin kaniyla ödenecektir” yazili para, cepheden gönderilen mektup sahneleri, ögrencilerin okudugu Yemen Türküsü, Memik Oglan gibi türküler seyircilerin duygulu anlar yasamasina neden oldu.
Programin sonunda Istiklal marsini güzel okuma yarismasinda dereceye giren ögrencilere ödülleri Vali Murat Koca tarafindan takdim edildi.
Program, etkinligi gerçeklestiren TOKI Anadolu Lisesi ögrencilerine Karaman Belediyesi tarafindan hediyelerin verilmesi ve toplu hatira fotografi çekilmesiyle sona erdi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284