Itfaiye Müdürlügü’nden Siddetli Lodos Uyarisi

Karaman Belediyesi Itfaiye Müdürlügü, lodos nedeni ile olusabilecek soba zehirlenmelerine karsi vatandaslari dikkatli olmalari konusunda uyardi.

Itfaiye Müdürlügü’nden Siddetli Lodos Uyarisi

Karaman’da önümüzdeki iki gün boyunca etkili olmasi beklenen lodos nedeni ile aileleri uyaran Itfaiye Müdürlügü, soba kullanilan evlerde, yanan sobalarin yatmadan önce tamamen söndürülmesi ve soba ve kalorifer bacalarinin temizliginin yapilmasinin, can ve mal emniyeti bakimindan büyük önem tasidigini belirtti.
Itfaiye Müdürlügü’nden yapilan yazili açiklamada, “Vatandaslarimizin soba zehirlenmelerine karsi dikkatli ve tedbirli olmalari gerekiyor. Sobadan sizan karbonmonoksit gazindan zehirlenmeler, genelde gece yatmadan önce sobaya tekrar kömür atarak uyumaktan kaynaklaniyor. Uykuda olan vatandaslarimiz bu sekilde zehirlenmeyle karsi karsiya kalabilirler. Vatandaslarimizdan dikkatli olmalarini istiyoruz. Soba zehirlenmelerine karsi, kömür kalitesi, baca temizligi, baca sivasinin düzgün yapilmis olmasi ve üzerinde çatlak bulunmamasi ile soba borularinin da temizligine özen gösterilmesi gerekiyor. Kis aylarinda meydana gelen yanginlarin yüzde 50'si baca yanginlari. Çati katlarinda bacalarin geçtigi bölgelere yanici ve parlayici maddelerin konulmamasi da çok önemli. Vatandaslarimiz buna benzer tedbirler alarak yasanabilecek olumsuz olaylarin önüne geçebilirler” denildi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284