İtfaiye Yeni Araçlarla Daha Da Güçlendi

Karaman Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, yangınlara daha hızlı ve daha etkin müdahale edebilmek için tam donanımlı iki adet itfaiye aracı aldı. Karama Belediyesi’ne bağlı itfaiye Müdürlüğü, bünyesine iki yeni araç daha katarak filosunu güçlendirdi.

İtfaiye Yeni Araçlarla Daha Da Güçlendi

 İtfaiye Müdürlüğü, satın alınan yeni araçları 15 Temmuz Aktekke Kent Meydanı’nda halka tanıttı. Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan da, Başkan Yardımcıları Hacı Osman Ünüvar ve Abdullah Bağırgan ile birlikte araçları inceleyerek İtfaiye Müdürü İsa Kayhan’dan araçların teknik donanımları hakkında bilgi aldı. Karaman Belediyesi olarak her alanı güçlendirmek istediklerini ve bunun kendilerine bir sorumluluk olarak gördüklerini ifade eden Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, itfaiyeye de tam donanımlı iki adet araç kazandırdıklarını söyledi. Her iki aracın da farklı özellikleri olduğunu, olası yangınlara anında ve etkin müdahale edebileceklerini belirten Başkan Çalışkan: “Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini en iyi şekilde korumak, olası yangınları ve kazaları en az zararla atlatabilmek için filomuza son teknoloji ürünü iki yeni araç daha kazandırdık. Merdivenli aracın özelliği; 25 saniyede kurulabilen, 32 metre yüksekliğinde merdivenli, merdivenin son 3 metresindeki kırılımı ile 10 katlı bir binanın çatının görünmeyen iç noktalarına müdahale edebilme özellikli, olay yerinde personele ve mahsur kalan vatandaşa yaşamsal oksijen verebilme özelliğine sahip tam donanımlı bir kurtarma aracıdır. Öncü itfaiye aracı ise; 4 ton su kapasiteli olup, önden, arkadan ve yanlardan su verme, aynı zamanda yine araç önünde ve çatısındaki monitör aracılığıyla farklı noktalara su alma, perdeleme ve şemsiyeleme özelliğine sahiptir. Araç üzerinde bulunan son teknoloji Cafs sistemi ile köpük verme, 1 litrelik bir köpük ile 30 metreküp alanı köpük ile kaplayabilme özelliğine sahiptir. Yine araç üzerinde bulunan jeneratör aracılığıyla elektriğin bulunmadığı olay yerlerinde duman tahliyesi yapıp, kesici, delici araçları çalıştırabilme ve kurtarma yastıklarını şişirme özelliğinde son teknoloji bir itfaiye aracıdır. Ümit ederiz kentimizin hiçbir yerinde yangın çıkmaz. Araç parkımızı imkânlarımız doğrultusunda yenilemeye gayret edeceğiz” dedi .
Karaman Gençlik Kulübü Derneği olarak Kütüphane Haftası vesilesiyle kitap okumaya ve kitap bağışlamaya farkındalık yaratmak için 30 Mart Perşembe günü saat 16:30 da Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanında “Kitabını Al Gel, Oku, Değiştir, Bağışla” sloganı ile gerçekleştirilecek olan “KİTAP ŞENLİĞİ ETKİNLİĞİ”ne tüm gençlerimizin ve yerel halkın katılımları bekleniyor. Kitabınızla birlikte gelerek kitabınızı okuyun, okuduğunuz kitapları takas edin, evinizde bulunan ve köy okullarına katkı sağlamak istediğiniz kitabınızı bağışlayın. Bağışlanan kitaplar belirlenen Karaman Akpınar Köyü, Boyalı Köyü ve Kazımkarabekir ilçesi Pirireis İlkokullarına gönderilerek kütüphane oluşturulacak ve kütüphanelerine katkı sağlanacaktır. İlkokul düzeyinde hikaye, roman, boyama kitabı vb. kitaplar ihtiyaç halindedir. Katılım sağlayacak herkese duyarlılıklarından dolayı teşekkürlerimizi iletiyoruz.   
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284