Izcililer Kurtulusa Ilk Adim Kampi Için Samsun’a Gitti

Karamanli izciler Samsun ilinde gerçeklestirilecek olan Kurtulusa Ilk Adim Milli Bilinç Kampi için Samsuna hareket etti.

 Izcililer Kurtulusa Ilk Adim Kampi Için Samsun’a Gitti

Karaman izcilik il temsilciginin 2015 faaliyet programinda yer alan Türkiye izcilik federasyonunun düzenledigi 17-20 Mayis 2015 tarihleri arasinda Samsun’da yapilacak olan Kurtulusa Ilk Adim Mili Bilinç Kampinda Karamani Gençlik ve Spor Kulübünden 7 kisilik kiz izci grubu temsil edecek.

Samsun’da gerçeklestirilecek olan kamp için Türkiye genelinden toplam 500 izciyle birlikte Gençlik ve Spor Kulübü izcileri de kamp içinde çesitli istasyon çalismalarina katilacaklar. Ayrica izciler kamp süresince sehir oryantiringi, Bandirma vapuru ziyareti ve Top Tepe gezisi gibi etkinliklerle Kurtulus Savasinda önemli rol oynayan Samsun ilini yakindan tanima imkâni yakalayacaklar.
19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami etkinlikleri çerçevesinde Samsun’da yapilacak olan törenlerde Karamani temsil edecek olan izciler, kampin ilk günü iller gününde açacaklari stantta Karamani tanitan tarihi, kültürel, sosyal ve yöresel dokümanlari katilimcilara sunacaklar. Karamana özdeslesmis yiyecekleri de stantta tanitacak olan izciler, yöresel kiyafetleri ile halk oyunlari gösterilerini katilimcilara sunacaklar.
Izciler, 21 Mayis 2015 tarihinde Samsun’da gerçeklestirilen Kurtulusa Ilk Adim Milli Bilinç kampini tamamlayip tekrar Karaman’a dönecekler.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284