Izinsiz Ilan Asanlara Ceza Uygulanacak

Karaman’da izinsiz olarak otobüs duraklari, elektrik direkleri, pano, agaç ve duvarlara ilan asanlari, Karaman Belediyesi Zabita Müdürlügü uyardi.

Izinsiz Ilan Asanlara Ceza Uygulanacak

Özellikle yaz aylarinda eleman arayan, isletme açan, kiralik ve satilik ilani veren, isyerinin reklamini yapan firmalar tarafindan yapistirilan ve görüntü kirliligi olusturanlara Kabahatler Kanunu’na göre para cezasi uygulanacak.

Belediye Baskan Yardimcisi Haci Osman Ünüvar: “Zabita ekiplerimiz zaman zaman duraklara, direk ve agaçlara yapistirilan ilanlari topluyor. Gelisi güzel asilan bu ilanlar vatandaslarimizi rahatsiz ettigi gibi görüntü kirliligi de olusturuyor. Bunu engellemenin tek yolu bilinçlenmekten geçiyor. Toplumun daha duyarli davranarak bu ilalari asmamasi için sürekli duyurular yapiyoruz. Uyarilari dikkate almayan firma ve sahislara da Kabahatler Kanuna göre cezai islem uyguluyoruz” dedi.
Baskan Yardimcisi Ünüvar, sehrimize sahip çikmamiz gerektigini söyleyerek, kamu yararina ve ticari amaçli etkinlik duyurularinin sehrin birçok kisminda bulunan bilboard alanlarina yapabileceklerini hatirlatti.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284