Izmir Karamanlilar Dernegi Baskani Bilgin Karaman’daydi

Ilimizin adini yasadiklari illerde duyurmak amaciyla kurulan dernekler faaliyetlerini sürdürürken Izmir Karamanlilar Dernegi’de Karaman’i Izmir’de temsil ediyor.

 Izmir Karamanlilar Dernegi Baskani Bilgin Karaman’daydi

 

Bayram tatili nedeniyle geçtigimiz hafta içerisinde ilimize gelen Izmir Karamanlilar Dernegi Baskani Aziz Bilgin, KGRT’yi ziyaret etti.
Ziyaret sirasinda dernek çalismalarindan bahseden Bilgin, “1980’den sonra Izmir’e yerlestim. 1987’den buyana da Esnaf Dünyasi gazetesini çikartiyorum. Çesitli dergiler çikartiyorum. Matbaacilik yapiyorum. Üç yil öncede yapilan dernek seçiminde göreve talip oldum. Arkadaslarimizda seçtiler. Izmir büyük bir metropol sehir. Biz oradaki Karaman’iniz. Karaman dendiginde akla biz geliyoruz. Karamanla ilgili bir sey ögrenmek istediklerinde direk olarak bizi ariyorlar. Bizde Karaman’i orada elimizden geldigince tanitmaya çalisiyoruz. Izmir’de yaklasik olarak 13 bin civarinda Karamanli oldugunu düsünüyoruz. Her Karamanlinin kendine özgü bir tutumu, bir bakis açisi var. Biz bunlari ortak bir payda da bulusturmak için elimizden gelen gayreti göstermekteyiz. Özellikle Türk dili konusunda her Karamanli üzerine düseni yapiyor. Karaman’in egitim seviyesi oldukça yüksek. Türkiye çapinda birinciliklerimiz var. Bunu iyi kullanmaliyiz. Karaman’dan Izmir’e üniversite okumaya gelen gençlerimize burs konusunda, barinma ve yönlendirme konusunda yardimci olmak istiyoruz. Her Karamanlinin Izmir’e geldigi zaman ugrayabilecegi bir yeri, en azindan fikir danisabilecegi insanlar olsun istiyoruz. Karamanimizi Izmir’de en iyi sekilde temsil ettigimizi düsünüyoruz. Konak Belediye Baskanimiz Hakan Tartan’da Karamanlidir. Ona sahip çikmaliyiz. Çünkü 2014 seçimlerinde Izmir Büyüksehir Belediye Baskanligina adaydir. Bununla gurur duyuyoruz. Ve elimizden gelen tüm gayretleri sarf edecegiz. Konyalilar Federasyonuyla da iyi iliskilerimiz var. Federasyonun yönetimindeyiz ayni zamanda. Çünkü çok büyük bir Konyali toplulugu var. Onlardan da elimizden geldigince Karamanlilar olarak istifade ediyoruz. Zaman zaman gerek televizyonlara gerekse de gazetelere verdigimiz röportajlarda da Karaman’i iyi tanitabilmek için Karamanogullarini iyi bilmemiz lazim. Bunun için Karamanogullari tarihini okuyoruz. Ticari konularda da elimizden geldigince Izmir’de bulunan isadamlarina durumu anlatmaya çalisiyoruz. Özellikle peynir, bisküvi ve elma konularini içeren sohbetlerimiz oluyor. Yani sizin anlayacaginiz Karaman’i Izmir’de anlata anlata bitiremiyoruz” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284