Jandarma Genel Komutanlığı 10 Bin Uzman Erbaş Alacak

Jandarma Genel Komutanlığı, geçtiğimiz günlerde resmi sitesinde yayınladığı ilanlar ile en az ilkokul mezunu ve en az lise mezunu uzman erbaş alımı yapacağını duyurdu. Yayınlanan ilanlara başvuru yapacak adaylarda, eğitim durumu, yaş şartı, askerlik terhis süresi gibi bazı şartlar aranıyor.

Jandarma Genel Komutanlığı 10 Bin Uzman Erbaş Alacak

Konuyla ilgili olarak İl Jandarma Komutanlığından yapılan açıklamada, “Ülkemiz tarihi bir süreçten geçmektedir. Bu süreç içerisinde tüm vatan evlatlarına önemli görevler düşmektedir. Devletimizin, TSK ve güvenlik birimlerince başta PKK ve FETÖ olmak üzere terör örgütlerine karşı amansız mücadelemiz devam etmektedir. Bu mücadelemiz dağda tek bir terörist kalmayıncaya kadar devam edecektir. Tükenme noktasında olan örgüt tarafından son günlerde  kalleşçe eylemler yapılmaya çalışılmaktadır. Bu eylemler bizi yıldırmak yerine teröristle mücadele azmimizi ve kararlılığımızı daha da artırmaktadır. Ülkemize yönelik tehditlere karşı kahramanca mücadele eden Jandarma teşkilatının göz bebeği JOPER, JÖH ve Jandarma Komando birliklerinde uzman erbaşlarımız görev yapmaktadır. Bahse konu birliklerimizin kırsal alandaki başarılı operasyonlarının yanı sıra Diyarbakır Sur, Silvan, Mardin Nusaybin, Şırnak Cizre, Silopi, İdil, Hakkari Yüksekova gibi yerlerde meskun mahallerde de BTÖ’ye hak ettiği cevabı vermiş ve bu alanlardan teröristleri temizlemiştir. Jandarma teşkilatının profesyonelleşmesi kapsamında JÖH, Komando taburu ve bölükleri ile asayiş hizmetlerinde görev yapacak vatan evlatlarına ihtiyacımız vardır. Sayın Cumhurbaşkanımız da konuşmalarında ‘buradan bütün vatandaşlarıma sesleniyorum; Anayasamızın 104.ncü maddesine göre Türkiye Cumhuriyeti Devletinin başı olarak PKK’sıyla, DEAŞ’ıyla, FETÖ’süyle, DHKPC’siyle ve tüm diğerleriyle adı, söylemi, yöntemi ne olursa olsun tüm terör örgütlerine karşı milli seferberlik ilan ediyorum’ sözleriyle bu mücadele sürecinin önemini belirtmiştir. Gün vatana ve millete hizmet etme, elimizi taşın altına sokma, fedakarlıkta bulunma günüdür. Yokluk ve imkansızlıklar içinde bu vatanı kurtaran ve bu günlere getiren ecdadımıza yakışır gençler olarak, sizleri de Jandarma Teşkilatının bir değerli mensubu olarak aramızda görmekten mutluluk duyacağız. Sizleri bu şerefli mesleğin birer üyesi olmaya davet ediyoruz” dendi.
Başvuruda bulunacak adayların askerliğini yapmış olmaları, en az lise mezunu olmaları, 25 yaşını bitirmemiş olmaları ve terhisinin üzerinden 3 yıl geçmemiş olması gerekiyor.
16 Ocak’ta başlayan başvurular 17 Şubat’a kadar www.jandarma.tsk.tr adresinden yapılabilecek.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284