Jandarmanin 173. Kurulus Yildönümü Kutlandi

Karaman’da Jandarma Teskilati’nin 173. kurulus yildönümü, üzenlenen törenle kutlandi.

Jandarmanin 173. Kurulus Yildönümü Kutlandi
Il Jandarma Komutanligi’nda düzenlenen törene Karaman Valisi Süleyman Kahraman, Garnizon Komutani Jandarma Albay Selçuk Boz, Belediye Baskan Vekili Haci Osman Ünüvar, Cumhuriyet Bassavcisi Mustafa Kemal Çokdinç, daire müdürleri, sehit aileleri ve gaziler ile askerler katildi. Tören saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla basladi. Günün anlam ve önemine dair yapilan konusmalar ve siirlerin okunmasinin ardindan atis, spor ve egitim gibi dallarda dereceye giren askerlere ödülleri Vali Süleyman Kahraman tarafindan verildi. Kutlama töreninde bir konusma yapan Garnizon Komutani Jandarma Albay Selçuk Boz, "Yurdun en ücra noktalarina kadar yayilmis Türkiye Cumhuriyeti Jandarmasi'nin geçmisi, geçmisin derinliklerine kadar dayanmaktadir. Jandarma üstün vazife anlayisi, sarsilmaz disiplin, etkili ve gerçekçi egitimi, yüksek moral gücü ile kutsal vatan topraklarinda görev yaptigi her noktada Türkiye Cumhuriyetinin gücü ve teminatidir. Jandarma devletimizin bekasi için kendisine kanunlarla verilen vazifeyi Ulu Önder Atatürk’ün ‘yurtta sulh cihanda sulh’ ilkesi dogrultusunda, yalniz ülke sinirlari içerisinde degil, gerektiginde ülke sinirlari disinda da yerine getirmektedir. Türk Silahli Kuvvetlerinin ayrilmaz bir parçasi olan Jandarma Genel Komutanligi’nin birinci öncelikli görevi devletin diger kolluk kuvvetleriyle beraber emniyeti ve asayisini saglayarak, terörle mücadeleyi sürdürmektir. Halkimizin huzur ve güvenini saglamak amaciyla tasidigimiz, kutsal mesalenin asla sönmeyecegine güvenimiz ve inancimiz tamdir" dedi.
Jandarmanin Türk halkinin gönlünde farkli bir yere sahip olduguna deginen Vali Süleyman Kahraman, “Sözlerimin basinda bugün 173. kurulus yildönümünü kutladigimiz Jandarma Teskilatimizin degerli mensuplarina tesekkür ederek baslamak istiyorum. Zira onlar bugüne kadar gösterdikleri fedakarlikla bu ülkeye ve bu aziz millete karsi besledikleri muhabbeti defalarca kanitlamislardir. Sehitlerimizin kani ve gazilerimizin gayreti de bunun en açik ifadesi, en essiz abidesidir. Sanli bayragimizin gökyüzünde dalgalanmasinda onlarin emegi, sevgisi, azmi ve gayreti vardir. Her birinden Allah razi olsun, her birine minnettariz. Jandarma Teskilatimiz sadece güvenlik anlaminda degil, ülkemizin daha mamur hale getirilmesinde de büyük görevler üstlenmistir. Onlar her zaman, her mekanda halkimizin yaninda yer almis ve böylece halkimizin gönlünü fethetmislerdir. Böylesine bir muhabbet, böylesine bir sevgiyi kiskananlar olacaktir elbet. Millet olmanin, kardes olmanin anlamini idrak edemeyenler elbette ki bu sevgiye karsi düsmanlik besleyeceklerdir. Ama onlar sunu iyi bilmeli ki bizim insanimizin dirliginin ve birliginin temelinde sevgi vardir. Ve bu öylesine kutsal bir sevgidir ki onu maddi imkanlarla ortadan kaldirmak mümkün degildir. Sehitlerimizin can vermesi ve milletimizin sehitlerimize sahip çikmasi bunun göstergesidir. Dünya degisiyor, iletisim imkanlari artiyor. Ama ayni zamanda insanin huzurunu ve güvenligini tehdit eden unsurlar da çogaliyor. Böylesi bir ortamda birbirimizi daha çok sevmeli ve her zamankinden daha azimli ve gayretli olmaliyiz. Dünyada yasanan tüm savaslara, krizlere ragmen biz 'yurtta sulh cihanda sulh' anlayisi ile ülkemizi yükseklere, insanimizi yücelere tasimanin gayretinde olmaliyiz. Il merkezimizden en ücra köyümüze varincaya kadar her noktada insanimizin güvenligini saglayan, huzurunu tesis eden jandarma teskilatimizin 173. kurulus yildönümünü tekrar kutluyor, bu aziz milletin kendilerine her daim minnettar oldugunu bir kez daha belirtmek istiyorum" diye konustu.
Protokol konusmalarinin ardindan tören geçisinin yapilmasiyla devam eden programda, iz takip köpeginin gösterisi törene katilanlar tarafindan ilgiyle izlendi. Il Jandarma Komutanligi envanterinde bulunan silah, araç ve özel malzeme sergisinin gezilmesinin ardindan kutlama programi sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284