Japon Ögrenciler Türkçe’yi Tercih Ediyor

Japonya`nin önde gelen Dokkyo Üniversitesi`nde bu dönem basinda açilan Türkçe dersine kotanin üzerinde ilgi oldu. 45 kisilik kotasi bulunan derse 60 ögrenci basvurdu.

Japon Ögrenciler Türkçe’yi Tercih Ediyor

Türkiye'nin son yillarda iktisadi ve siyasi alanda kazandigi ivme, Türkçe'ye olan ilgiyi de artirdi. Türkiye ile sicak iliskisi olan ülkelerin basinda gelen Japonya'da bu ilgi üniversite derslerine yansidi. Tokyo Yunus Emre Enstitüsü ile Dokkyo Üniversitesi arasinda varilan anlasmanin ardindan nisan ayinda baslayan egitim döneminde Türkçe, kredili seçmeli ders olarak verilmeye baslandi. Bu derse Japon ögrencilerin yogun ilgisi oldu. 45 kisilik kotasi bulunan derse 60 ögrenci basvuru yapti. Bunun üzerine derse katilacak ögrencilerin, kurayla seçilmesine karar verildi. Yetkililer, yogun ilgi nedeniyle ek sinif açmaya karar verdi. Yogun ilgi, Uluslararasi Iliskiler Bölüm Baskani Prof. Dr. Ijima Kazuhiko'yu da sasirtti. Kazuhiko Türkçe’ye olan ilginin Ispanyolca, Italyanca, Arapça gibi dillerin kat kat üstünde oldugunu belirtti.
1883 yilinda Alman Arastirma Enstitüsü olarak kurulan Dokkyo Üniversitesi, dil egitimine agirlik vermesi ile taniniyor. Ingilizce basta olmak üzere Almanca, Fransizca, Ispanyolca gibi 14 yabanci dil egitimi veriliyor. Dokkyo'nun yani sira Bunkyou Gakuin Üniversitesi'nde de bu dönem Türkçe dersler açildi. Ayrica Yunus Emre Türk Kültür Merkezi ile Yomiuri Nihon TV Kültür Merkezi arasinda yapilan isbirligi protokolü çerçevesinde, Aoyama subesinde Türkçe kurslari basladi. Yomiuri Nihon TV Kültür Merkezi'nin diger subelerinde de Türkçe kurslari açilmasi planlaniyor.
Cihan
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284