Kabarik Fatura Derdine Son!

Telefon, internet aboneliklerini erken bitiren, agir fatura ödemeyecek. Kampanyali telefon bozuk çikarsa, satan da sorumlu olacak.

Kabarik Fatura Derdine Son!

Cep, sabit telefon, internet ve ödemeli TV aboneliklerini erken sonlandiranlar, artik yüksek iptal bedelleri ödemek zorunda kalmayacak.
Aboneler, isletmecilerin sundugu, basta cep telefonu ve internet olmak üzere elektronik haberlesme hizmetlerinde taahhütlerini sonlandirmak istediklerinde, aldiklari indirimler ya da kalan aylarin toplam bedelleri seçeneklerinden, kendileri için avantajli olan tutardan sorumlu olacak. Bilgi Teknolojileri ve Iletisim Kurumu (BTK) Baskani Tayfun Acarer, tüketicileri korumak amaciyla elektronik haberlesme hizmeti veren isletmecilere yeni yükümlülükler getirildigini söyledi. 6, 12 ve 24 ay gibi uzun sürelerle taahhütlü kampanyalara katilarak, aboneliklerini erken sonlandiran vatandaslarin yüksek iptal bedelleriyle karsilasmasinin önüne geçilecegini belirten Acarer, "Bu vatandaslar aldiklari indirimler ya da kalan aylarinin toplam bedelleri seçeneklerinden, kendileri için avantajli olan tutardan sorumlu olacak" dedi. Acarer, 1 Nisan 2013 tarihinde yürürlüge girecek olan 'Taahhütlerde Yer Alan Cayma Bedelleri' konulu kurul karari ile operatörlerin, taahhüt imzalandiktan sonra hizmet sartlarinda degisiklik yapmasinin da önüne geçildigini kaydetti.
SATAN DA SORUMLU
Zaman zaman abonelerin, taahhüt bitis tarihini hatirlamamasi, taahhüt iptal bedeli hakkinda bilgilendirilmemis olmasi gibi sebeplerle de yüksek iptal bedelleriyle karsilasabildigini anlatan Acarer, söyle devam etti: "Isletmeciler abonelere gönderdikleri faturalarda, taahhüdün ne zaman bitecegi ve ne kadarinin tamamlandigi hakkinda bilgi verecek. Taahhüt iptal bedeline konu olan indirimler de abonelere koyu harflerle yazili olarak bildirilecek." Öte yandan Tayfun Acarer, kampanyayla taahhütlü olarak satilan cihazlarda çikan bozukluk ve hata gibi ayiplardan isletmecilerin de sorumlu olmasina iliskin yükümlülük getirdiklerini sözlerine ekledi.
NELER DEGISECEK?
* Taahhüdünü sonlandiran abone, aldigi indirimler ya da kalan aylarin toplam bedelleri seçeneklerinden, kendisi için avantajli olan tutari ödeyecek.
* Taahhüt imzalandiktan sonra hizmet sartlarinda degisiklik yapilamayacak.
* Faturalarda taahhüt bitis tarihi hatirlatilacak.
* Taahhüt iptal bedeline konu olan indirimler koyu harflerle yazili olarak bildirilecek.
Kaynak: rotahaber
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284