Kaçak Akaryakiti Ihbar Edene Ikramiye

Kaçak akaryakit suçlarini ihbar edenlerin kimligi açiklanmayacak. Kaçak akaryakiti ihbar edenlere ve yakalayan kamu görevlilerine ikramiye ödenecek.

Kaçak Akaryakiti Ihbar Edene Ikramiye

Cumhurbaskani Abdullah Gül'ün onayladigi Gümrük Kanunu ile Bazi Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde (KHK) Degisiklik Yapan Kanun'a göre, kaçak akaryakit suçlarini ihbar edenlerin kimligi açiklanmayacak. Kaçak akaryakiti ihbar edenlere ve yakalayan kamu görevlilerine ikramiye ödenecek.
Saglik Bakanliginin denetiminde olan oyuncak, mum, sabun ve duvar kagidinin denetimi, Gümrük ve Ticaret Bakanligina devredilecek.
Kaçak akaryakit, tütün, etil alkol, metanol ve alkollü içki kaçiran, boru hatlarindan alinan ürünleri satan, satin alan, tasiyan veya saklayan kisiye, 2 ile 5 yil arasinda hapis cezasi verilecek.
Kanuna göre, ithali yasaklanmis esyanin tespitinde, gümrük vergilerinin yani sira gümrüklenmis degerinin 4 kati idari para cezasi kesilecek.
Tarim satis kooperatif ve birliklerindeki ortaklik paylari, rehin ve haciz edilemeyecek.
THY, uçak aliminda gümrük vergisinden muaf tutulacak.
Yurt disina çikis yapan vatandaslardan 15 lira harç alinmaya devam edilecek ancak Bakanlar Kurulu bu miktari sifira kadar indirmeye yetkili olacak.
Rotahaber
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284