Kadin Çiftçiler Yaristi. Birinci Morcali Köyünden Cennet Karaca Oldu

Karaman’da “Kadin Çiftçiler Yarisiyor” bilgi ve proje yarismasinin il elemeleri yapildi.

Kadin Çiftçiler Yaristi. Birinci Morcali Köyünden Cennet Karaca Oldu
Saglik Müdürlügü Toplanti Salonunda gerçeklesen yarismaya Vali Murat Koca’nin esi Vildan Koca, Belediye Baskani Kamil Ugurlu’nun esi Hilal Ugurlu, Gida Tarim ve Hayvancilik Il Müdürü Mehmet Öztiryaki ile daire müdürleri ve vatandaslar katildi. Yarisma öncesinde konusan Il Gida Tarim ve Hayvancilik Müdürü Mehmet Öztiryaki, “Medeniyetlerin devletleri hatta insanlik tarihini erkeklerde beraber insa eden kadinlar günümüzde de bu katkisini devam ettirerek hem sosyal hem de aile yasantisinda üslendigi görevleri basariyla yerine getirmektedir. Hayatin her alaninda fedakârligi, üretkenligi ve duyarliligi temsil eden kadinlar toplumlarin geleceginin sekillenmesinde degerli katkilarda bulunmakta ve yeni nesillerin karsiliksiz ve sevgi ile yetistirerek gelecege hazirlamaktadir. Ülkemiz ekonomisinin pek çok alanda oldugu gibi tarimsal alanda da erkeklerden daha fazla kakti sagladigina inandigim kadinlarimiz fedakâr ve özverili bir çalisma sergilemektedir. Günümüz dünyasinda kadinlar artik her alanda her meslek dalinda basarili isler yapmaktadirlar. Bu baglamda kadin çiftçilere götürülen egitim yayim çalismalarinin sonuçlarini görmek, tarimsal konularda kadin çiftçilerin performanslarini degerlendirmek, kendilerine olan güven duygularini gelistirmek, birbirleri ile kaynasmalarini saglamak ve girisimcilik ruhunu artirmak amaci ile ilk kez 2004 yilinda yapilan kadin çiftçiler yarisiyor bilgi yarismasi kamuoyunda ve medyada ilgi ile karsilanmakta olup her yil yapilmaktadir. Yarismaya katilan kadin çiftçilerimizin medeni cesaretini tebrik eder basarilar dilerim” dedi.
Basyayla ilçesinden Asiye Bulut, Mesudiye’den Ayse Çelik, Morcali’dan Cennet Karaca, Degirmenbasi’dan Cennet Uysal, Kazimkarabekir ilçesinden Cihan Çeçen, Kisecik beldesinden Yeter Tarlaci, Ermenek ilçesinden Sema Öztürk, Suduragi beldesinden Rukiye Kayar, Narlidere’den Meryem Çinar ve Ihsaniye’den Fatma Taser’in katildigi yarisma sonunda sorulan 15 sorudan 10’una dogru yanit veren ve yarismaya Morcali köyünden katilan Cennet Karaca aldigi 100 puanla birinci oldu. Ikinci 80 puanla Fatma Taser olurken, yarismanin üçüncüsü sorulan altin soruyu bilen Ayse Çelik oldu.
Kadin Çiftçiler Yarisiyor yarismasinin il birincisi Cennet Karaca’ya ödülünü Vali Koca’nin esi Vildan Koca verirken, Karaca, Ankara’da yapilacak olan bölge yarismalarinda Karaman’i temsil edecek.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284