Kadının Enerjisi Sahada!

Hayatın her alanına dokunmaya özen gösteren, amaçlarından biri de toplumsal alana fayda sağlamak olan Meram Elektrik Dağıtım A.Ş., “Kadının Enerjisi Sahada” projesiyle kadın istihdamını artırmak amacıyla büyük bir adım attı.

Kadının Enerjisi Sahada!

Bitmeyen enerjileri ve sınırsız yaratıcılıklarıyla kadınlar, ülkemizin çağdaşlık, sosyal ve ekonomik kalkınma hedeflerine doğru ilerleyişinde çok değerli bir rol oynamaktadır. İş dünyasında kadınların her alanda daha görünür olmaları ve daha çok görev alabilmeleri büyük önem taşımaktadır. Bu doğrultuda eğitimleri tamamlanan kadın çalışanlar, sayaç okuma görevlisi unvanıyla aktif olarak sahada çalışmaya başladı. MEDAŞ bu projesiyle, “erkek işi” algısının yıkılarak kadınların elektrik dağıtım sektöründe daha aktif yer almasını amaçladı.

Proje kapsamında konuşan MEDAŞ Genel Müdürü Erol Uçmazbaş, “Şirketimizdeki kadın çalışan sayısının artmasının, başarımızın artmasında doğrudan olumlu etkisi olacağına inanıyorum. Bunu da 'pozitif ayrımcılık' başlığı altında söylemiyorum. Kadınlar ve erkekler farklı özelliklere ve bakış açılarına sahipler. Biz eğer süreçlerimizde ne kadar çok kadını işin içine dahil edersek, o kadar çok farklı bakış açısına sahip olur ve böylece süreçlerimizi daha etkin hale getiririz. Bu çerçevede, bugüne kadar hiç kadın çalışmayan bir alan olan endeks okumada 5 arkadaşımız çalışmaya başladı. Ben bu arkadaşlara başarılar diliyorum. Onlardan gelecek önerilerle endeks okumada daha iyi yerlere geleceğiz ve bu alandaki erkek sultasını da yıkacağız." dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284