Kadir Gecemiz Mübarek Olsun

11 ayın sultanı Ramazanın içerisinde yer alan, Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı gün olan Kadir Gecesini bu gece idrak edeceğiz. Bin aydan daha hayırlı bir gece olan Kadir gecesi nedeniyle ilimiz Valisi Süleyman Tapsız, Milletvekili Recep Şeker, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, AK Parti İl Başkanı Nazmi Ünlü ve AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ahmet Akça bir mesaj yayınladı.

Kadir Gecemiz Mübarek Olsun
VALİ SÜLEYMAN TAPSIZ'IN KADİR GECESİ MESAJI
Vali Süleyman Tapsız, Kadir Gecesi ile ilgili olarak bir mesaj yayınladı
Vali Tapsız yayınladığı mesajında "Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu da cehennemden kurtuluş olan mübarek Ramazan ayının sonlarına yaklaşılırken, bu manevi havayı bin aydan daha hayırlı yapan Kadir Gecesine ulaşmanın sevinç ve mutluluğunu yaşıyoruz. Kur’an-ı Kerim’de, “Kadir gecesi bin aydan hayırlıdır” mealindeki ayetle bu gecenin esenlik dolu olduğuna işaret edilmektedir. Pek çok hayır ve bereketi bünyesinde barındıran, arınma ve bağışlanma fırsatı sunan bu mübarek gün ve gecelerde; ibadetlerimizde, ahlâki yaşantımızda istikrar ve istikametin önemli olduğu bilinmeli, bugünü her gün yaşamaya gayret etmeliyiz.
Kırgınlık, dargınlık, kin ve nefretin yerine, sevgiyi, hoşgörüyü, dostluk ve kardeşliği hâkim kılarak ihtiyaç sahiplerine yardım elini uzatmalıyız. Birlik ve beraberliğe, kardeşlik ve dayanışmaya en çok muhtaç olduğumuz bu günlerde; bu güzel vatanda birlikte yaşadığımız bütün kardeşlerimizi, felâketlerle boğuşan yakın ve uzak çevremizdeki tüm insanlar için sevginin, barışın ve huzurun olması en büyük dileğimizdir. Bu vesileyle tüm Karamanlı hemşehrilerimin ve İslâm âleminin mübarek Kadir Gecesini tebrik ediyor ve bu gecenin, insanlığın barış, huzur ve saadetine, bütün müminlerin de affına vesile olmasını Allah’tan niyaz ediyorum” dedi.
AK PARTİ KARAMAN MİLLETVEKİLİ DR. RECEP ŞEKER’İN KADİR GECESİ MESAJI
AK Parti Karaman Milletvekili Dr. Recep Şeker Kadir Gecesi nedeniyle bir mesaj yayınladı.
Şeker mesajında şu ifadelere yer verdi: “Rahmet, mağfiret ve arınma iklimi on bir ayın sultanı mübarek Ramazan-ı şerifin son günlerine yaklaşmanın burukluğunu, bin aydan daha hayırlı Kadir gecesine kavuşmanın sevinç ve mutluluğunu yaşamaktayız. Yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’in inmeye başladığı Kadir Gecesi dinimiz de en faziletli ve en kutsal sayılan bir gecedir. Yüce Kitabımız Kur’an-ı Kerim nuru ile karanlıklar içerisinde yönünü kaybetmiş olan insanlığa ışık tutmuş, eşsiz ilke ve mesajları ile hüzünlü ve bîtap gönüller için neşe kaynağı olmuş inananlar O’nun rahmeti ve şifası ile huzur bulmuştur. Kadir gecesini idrak etmenin ve ondan nasiplenmenin yolu, Kur'an-ı Kerim'in eşsiz mesajına kulak vermek, onu anlamak ve onun aydınlattığı istikamette yürümekten geçmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle bin aydan daha hayırlı mübarek Kadir Gecesinin ülkemizin birlik ve beraberliğine, milletimizin huzur ve mutluluğuna vesile olmasını, bu gecenin hürmetine İslam coğrafyasında akan kan ve gözyaşlarının durmasını, bütün kardeşlerimizin bayrama huzur ve güven içerisinde ulaşmasını Yüce Allah’tan niyaz eder, tüm İslam âleminin ve milletimizin Kadir Gecesi’ni tebrik ederim” dedi.
BAŞKAN ÇALIŞKAN’IN KADİR GECESİ MESAJI
Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Kadir Gecesi dolayısı ile yayımladığı mesajında barış ve huzurun hâkim olduğu bir Dünya temennisinde bulundu.
Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan’ın Kadir Gecesi mesajı şöyle:
“Onbir ayın sultanı mübarek Ramazan Ayı’nın son günlerine yaklaşmanın hüznünü taşırken, ‘Bin aydan daha hayırlı’ olarak bildirilen Kadir Gecesi’ne idrak etmenin de sevincini ve mutluluğunu yaşıyoruz. Kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’in indirildiği bu geceyi, af ve mağfireti bol olan Yüce Rabbimize karşı af dileyerek ve dua ederek geçirmeliyiz. Maddi ve manevi sayısız güzelliklerin yaşandığı bu anlamlı gecenin; öncelikle ülkemizde sonra tüm İslam Alemi ve insanlık için sevgi ve hoşgörü ortamının gelişmesine vesile olmasını, dünya üzerindeki savaş, şiddet ve akan gözyaşlarının dinmesine, ülkemizdeki terör belasının sona ermesine ve İslam Aleminin birliğine vesile olmasını diliyorum.”
AK PARTİ İL BAŞKANI NAZMİ ÜNLÜ’NÜN KADİR GECESİ MESAJI
AK Parti İl Başkanı Nazmi Ünlü Kadir gecesi nedeniyle bir mesaj yayınladı.
Ünlü mesajında, “Birlik dayanışma ve kardeşlik duygularımızın daha da yoğunlaştığı mübarek Ramazan Ayı'nı uğurlamaya hazırlandığımız bu günlerde, bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi'ni idrak ediyoruz. Kadir Gecesi, âlemlere rahmet olarak gönderilen Kur'an-ı Kerim'in yeryüzüne indirildiği gün olması bakımından kutsal bir öneme sahiptir ve yine Kur'an-ı Kerim'de buyrulduğu gibi bin aydan daha hayırlı bir gecedir. Birlik, beraberlik ve kardeşlik sofralarında buluştuğumuz Ramazan-ı Şerif’in son günlerine yaklaşırken, Kadir Gecesi'ne ulaşmanın huzurunu, Ramazan Bayramı'na kavuşmanın sevincini yaşıyoruz. Kırgınlık, kin ve nefretin yerine sevgiyi, hoşgörüyü, dostluk ve kardeşliği hâkim kılmalıyız. İslam âlemi için gecelerin en feyizlisi ve en bereketlisi olan Kadir Gecesi’nin rahmet ve bereketinden yararlanmayı Rabbim bizlere nasip etsin. Bu gece, özellikle İslam coğrafyasında akan kan ve gözyaşının durması için, ülkemizi karanlık günlere sürüklemek isteyen şer odaklarının bertaraf olması, barış ve huzur ikliminin dünyaya hâkim olması için dua edelim. Rabbim bu gecede yapacağımız dualarımızı kabul etsin. Bin aydan daha hayırlı bir gece olan Kadir Gecenizi tebrik ediyor, millet olarak aramızdaki sevgiyi, hoşgörüyü, yardımlaşmayı artırmasına, paylaşmayı ve özveriyi pekiştirmesine vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.
AK PARTİ MERKEZ İLÇE BAŞKANI AKÇA’DAN KADİR GECESİ MESAJI
AK Parti Karaman Merkez İlçe Başkanı Ahmet Akca, “Rahmet, mağfiret ve kurtuluş ayı olan mübarek Ramazan ayının son günlerine yaklaşırken, Kadir Gecesi'ni idrak etmenin coşku ve heyecanını yaşıyoruz. Bizi bu geceye kavuşturan Rabbimize şükürler olsun. Dileklerimizi, isteklerimizi Allah'a arz etmek için de değerli bir fırsat olan Kadir Gecesi, âlemlere rahmet olarak gönderilen Kur'an-ı Kerim'in yeryüzüne indirildiği gün olması bakımından kutsal bir öneme sahiptir. Kadir Gecesi de bin aydan daha hayırlı bir gece olup, aynı zamanda müminler için de bir fırsattır. Kadir Gecesi saygının ve hoşgörünün hayatımızdaki birleştirici yönünün daha fazla öne çıktığı özel günlerdir. Ülkemiz zor bir dönemden geçiyor, bu gece ülkemiz için dua etmeyi unutmayalım. Rabbim vatanımızı bölmek isteyenlere vatan hainlerine fırsat vermesin. Rabbim askerimize, polisimize, halkımıza yardım etsin. Vatanımızı bölmek isteyen iç ve dış güçlere Rabbim fırsat vermesin inşallah. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm İslâm Âleminin mübarek Kadir Gecesini tebrik ediyor ve bu gecede yapılan duaların İslam âleminin kardeşlik, birlik, dirlik ve beraberliğine vesile olmasını temenni ederim.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284