Kalaycı: “Mustafa Kemal Atatürk ve Dava Arkadaşlarını Minnetle Anıyorum”

İlimiz Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 97. yıldönümü dolayısıyla mesaj yayınladı.

Kalaycı: “Mustafa Kemal Atatürk ve Dava Arkadaşlarını Minnetle Anıyorum”

Kalaycı mesajında şu ifadelere yer verdi:
“30 Ağustos; Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile yüce Türk Milletimizin ortak mücadelesi ile başlatılan Kurtuluş Savaşı’nın zaferle bittiği önemli bir gündür. Kazanılan bu zafer ile birlikte, tarihten yok edilmek istenen milletimiz gencinden yaşlısına, kadınından erkeğine istiklal ve geleceğine sahip çıkarak dünyada eşine az rastlanır büyük bir zafere imza atmıştır.
30 Ağustos 1922’de Dumlupınar’da kazanılan bu büyük zafer, tamamen bağımsız, özgür ve hür olarak yaşama isteğini ortaya koyan milletimizin en önemli tarihlerinden birisi olmuş, Cumhuriyetimizin temelleri de burada atılmıştır. Bugün bizlere düşen, atalarımızın bizlere emanet ettiği bu kutlu vatanı her zaman korumak, Cumhuriyetimize sahip çıkmak ve bu şuurla hareket ederek ülkemizin gelişmesi için var gücümüzle çalışmaktır.
Yüce Türk Milleti geçmişin hiçbir döneminde esareti kabul etmemiştir ve etmeyecektir. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu ve büyük taarruzun Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve dava arkadaşlarını rahmetle ve minnetle anıyorum. Tüm şehitlerimize ve gazilerimize Allah’tan rahmet diliyor, Şanlı Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284