Kalite Yönetim Sistemi İle İlgili Toplantı Yapıldı

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) Kalite Yönetim Sistemi belgelendirme süreci kapsamında bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıya tüm birimlerin kalite yönetim sorumluları katıldı.

Kalite Yönetim Sistemi İle İlgili Toplantı Yapıldı

“Kalite yönetim sistemi sürekli iyileştirme esaslı bir yönetim anlayışıdır”

Toplantının açılış konuşmasını yapan Strateji Geliştirme Daire Başkanı Hidayet Akman, üniversitede bir süredir yürütülmekte olan kalite yönetim sistemi çalışmaları sonunda bağımsız dış değerlendiriciler tarafından 28-29 Haziran tarihlerinde dış tetkiklerin gerçekleştirileceğini hatırlatarak, “Süreçle ilgili çalışmalar ve bunun sonucunda iç tetkik aşaması tamamlanmış olup dış tetkik ve belgelendirme aşamasına gelinmiştir. Belgelendirme aşamasının tamamlanmasının ardından, sürecin sağlıklı olarak devam ettirilmesi ve sürekli kılınması tüm birimlerimizce yapılan çalışma ve hazırlıkların iş ve işlemlere yansıtılması ile mümkün hale gelecektir. " şeklinde konuştu.

Kalite yönetim sistemine ilişkin bilgi ve dokümanların paylaşıldığı KMÜ Kalite Yönetim Biriminin internet sayfası hakkında bilgilendirme yapan Akman, kalite sürecinin belgelendirme ile bitmeyeceğini; kalite yönetim sisteminin öğrencilerin yanı sıra iç ve dış paydaşların istek ve beklentilerini en üst düzeyde karşılamaya ve memnuniyetlerini arttırmaya yönelik sürekli iyileştirme esaslı bir yönetim anlayışı olduğunu ifade etti.

“Kalite yönetim sistemini tüm alanlarda uygulamaya devam edeceğiz”

Toplantının son bölümünde ise Genel Sekreter Ahmet Tüfekci bir teşekkür konuşması yaparak şunları söyledi: “Süreçle ilgili bütün hazırlığımızı yaparak dış tetkik ve belgelendirme aşamasına geçiyoruz. Çalışmalarımızı ve bugüne kadar elde ettiğimiz bütün bilgilerimizi en iyi şekilde dış tetkik aşamasında da ortaya koyacağımıza inanıyorum. Üniversitemizin tüm birim ve çalışanlarının katılımıyla yürütülen bu süreci belgelendirerek sürekli kılacağız. Kurumsal yönetişimin bir parçası olarak sürekli iyileşmeye dönük yapılan bu çalışmalar, üniversitemizin kurumsal kimliğini pekiştiren bir çalışma haline dönüşecektir. Bu konuda kurumsal hareket ederek belgelendirme sonrasında da kalite yönetim sistemini tüm alanlarda uygulama devam edeceğiz. Hepinize özverili çalışmalarınız için teşekkür ediyorum.”

Toplantı, soruların yanıtlanmasının ardından sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284