Kalkınma Ajansları Yatırım Destek Ofisi Çalışanları MEVKA Öncülüğünde Bir Araya Geldi

Mevlana Kalkınma Ajansı tarafından Dünya Yatırım Tanıtım Ajansları Birliği (WAIPA) işbirliğiyle, kalkınma ajansları bünyesinde faaliyet gösteren yatırım destek ofislerinin yanı sıra çeşitli ülkelerden davet edilen yatırım destek ve tanıtım alanında faaliyet gösteren kurumların temsilcilerinin de katılımlarıyla düzenlenen “Doğrudan Yabancı Yatırımlar Tecrübe Paylaşım ve Eğitim Programı” sona erdi.

Kalkınma Ajansları Yatırım Destek Ofisi Çalışanları MEVKA Öncülüğünde Bir Araya Geldi

İki gün süren programa Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı ve aynı zamanda Dünya Yatırım Tanıtım Ajansları Birliği (WAIPA) başkanlığını da yürüten Arda Ermut, Kalkınma Bakanlığı Bölgesel Rekabet Edebilirlik Daire Başkanı Serkan Valandova, Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü, Konya Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Erkuş, MEVKA Genel Sekreter Vekili Savaş Ülger, Kalkınma Ajansları Genel Sekreterleri ve Yatırım Destek Ofisleri çalışanlarının yanı sıra Umman, Kazakistan, Capo Verde, Moritanya, Romanya ve Birleşik Arap Emirliklerinden de konuklar katılım sağladı.

Tecrübe paylaşımı şeklinde gerçekleşen programın ilk günüde ilk FDI Danışmanı Andreas Dressler, katılımcılara yönelik olarak yaptığı sunum eşliğinde yabancı yatırımcıları beklentileri ve ihtiyaçları hakkında bilgiler verdi. Ardından sırayla söz alan Ernst&Young firması Kıdemli Yöneticisi Kerem Kaçar ve yine aynı firmanın Ankara Ofisi Müdürü Aydın Fenerli yabancı yatırımlar, sektör çalışmaları, şartname ve teklif hazırlama konularında sunumlarını gerçekleştirdi.

Programın ikinci gününde ise WAVTEQ CEO’su Henry Loewendahl yaptığı sunumda “Doğrudan Yabancı Yatırımların Dünya Ekonomisindeki Yeri” konusunu ele alırken, ardından kürsüye gelen fDi Intelligence Küresel Ticaret Direktörü Chris Knight, dinleyicilere yabancı yatırımcı çekme konusundaki tecrübelerini paylaştı. Ardından Henry Loewendahl ve Chris Knight katılımcılara yönelik olarak birlikte bir “workshop” gerçekleştirdi. Akabinde MEVKA Konya Yatırım Destek Ofisi Uzmanı Ali Kerem Fidan “Konya Yatırım Ortamı” konulu sunumunda Konya’nın ve bölgenin yabancı yatırımlar konusundaki avantajlarından bahsetti. Sonrasında ise Invest in Sharjah Direktörü Mohammed Al Musharrakh kurum çalışmaları ile ilgili sunum yaptı. Programın son bölümünde ise Kütahya’da geçtiğimiz günlerde 1 milyar TL üzerinde bir yatırım kararı alan Avusturyalı Hamburger Türkiye firması Genel Müdürü Velişah İner “Yabancı Yatırım Sürecinde Yatırım Destek Ofislerinin Önemi” konulu sunu gerçekleştirerek katılımcılarla tecrübelerini paylaştı. İki gün süren program Konya Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü İsmail Ünver’in kapanış konuşmaları ile sonlandı. Ayrıca program kapsamında Konya Organize Sanayi Bölgesi (KOS) ve InnoPark Teknoloji Geliştirme Bölgesi ziyaretleri de gerçekleştirildi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284